Басистът на рок група "U2" Адам Клейтън заяви, че той, както и останалите членове на групата, не биха възразили, ако който и да е от тях реши да се отдаде на солова кариера, съобщи ContactMusic.

Клейтън подчерта, че и той, китаристът Едж и барабанистът Лари Мълън младши биха подкрепили 61-годишния вокалист Боно, ако в даден момент прецени, че иска да се отдели от тях, издавайки собствена музика.

"Ако Боно иска да направи соло запис, бих го окуражил, а със сигурност и другите биха го направили", каза Клейтън в последния епизод на подкаста "Rockenteours".

В разговора музикантът даде знак, че предстои на пазара да излязат акустични версии на парчета на групата, както и саундтрак към филма "Ела, изпей 2".

Миналия септември Едж разкри, че групата работи върху нови проекти. Тогава той обясни, че двамата с Боно били в родния си Дъблин, но впоследствие пътищата им се разделили заради пандемията, припомня БТА. Едж бил в изолация със съпругата си в Калифорния, но неотдавна успял да се върне в Ирландия.

Музикантите от групата поддържат контакт в Zoom, но срещали някои технически трудности със софтуеъра за видеоконферентни връзки.

Снимка: Getty Images