Серия от обвинения за сексуални посегателства бяха отправени към нидерландско риалити шоу за таланти, като една участничка обвинява ментор в изнасилване. Млада състезателка от "Гласът на Холандия" обвинява рапъра Али Би, че я е принудил да правят секс. Твърденията ѝ са изложени в епизод от програмата "Boos" в интернет, която е излъчена и от държавната телевизия BNNVARA.

Рапърът обаче отрича обвиненията.

Скандалът е най-значимият в нидерландска медия от началото на движението #MeToo. Десетки, предимно млади жени, са съобщили за сексуални посегателства в "Гласът на Холандия" на "Boos". Оплакванията са от диригента на бенда, ментор и режисьор.

Известен певец и съдия от детското издание "The Voice Kids" също е обвинен, че е посягал на малки момичета.

Джон де Мол, който е разработил шоуто и го е продуцирал до 2019 г., заяви, че е шокиран. Той обаче призна, че е чувал за случай през 2019 г., когато участничка се е оплакала от сексуални намеци и аванси от диригента на бенда Йерон Ритберген.

Ритберген е имал тогава връзка със сестрата на Мол. Тя и продуцентът заявиха, че не знаят за други обвинения.

Ритберген е напуснал шоуто, след като е признал, че е злоупотребил с поста си, предава БТА. Телевизия RTL Нидерландия е прекратила шоуто и обяви, че е започнала разследване.