Режисьорът от САЩ Уди Алън ще снима новия си филм в Испания, съобщи продуцентската компания "Медиапро" пред световните информационни агенции.

Снимките за романтичната комедия ще започнат на 10 юли в курортния град Сан Себастиан - домакин на ежегодния фестивал на испанското кино, и ще продължат до края на август.

Звездата в актьорския състав е носителят на две награди "Оскар", "Златна палма" и "БАФТА" Кристоф Валц, който се прочу най-вече след главни роли във филмите на Куентин Таринтино "Гадни копилета" и "Джанго без окови". В новата лента ще се снимат още Джина Гершон, френският актьор Луи Гарел и испанските им колеги Елена Аная и Серхи Лопес.

Снимка: AP/БТА

Вижте още снимки на режисьора и главния актьор в новия му филм >>

"Филмът разказва историята на американска двойка, която посещава кинофестивала в Сан Себастиан. Запленени от проявата, красотата на Испания и магията на киното, жената започва връзка с брилянтен френски режисьор, а мъжът се влюбва в красива испанка, която живее в града", се посочва в изявлението, направено от "Медиапро".

Романтичната комедия, която 83-годишният Уди Алън ще снима в Сан Себастиан, се явява своеобразно продължение на "любовната" му връзка с водещи европейски градове. Режисьорът е снимал филми в Барселона, Париж, Лондон, Рим, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.