Актрисата Кристен Стюарт, която зрителите неизменно свързват с ролята ѝ на Бела Суон в поредицата "Здрач", се е насочила към следващото много голямо предизвикателство в кариерата си, а именно - да влезе в образ на принцеса Даяна.

В своя Инстаграм профил 30-годишнта Стюарт публикува кадър от предстоящия филм с нейно участие, който носи името "Спенсър и в който Кристен играе главната роля на Даяна Спенсър.

Скрийншот: Instagram

На снимката актрисата е облечена в червено сако, черна риза с панделка на шията и носи черна шапка с черен мрежест воал. Тя пресъздава визията на Лейди Ди от нейна фотография в Сандригам, графство Норфолк.

Embed from Getty Images

принцеса Даяна през 1986 г.

Пред изданието InStyle Кристен Стюарт споделя:

"От много време не съм била така развълнувана за някоя роля".

Вижте снимки на Кристен Стюарт >>

Но това е и голямо предизвикателство на нея. Актрисата подчертава, че акцентът наистина я затруднява, а и гласът на Даяна е толкова отличителен и запомнящ се, но тя вече работи със специалист по речта и акцента, с когото работи, за да постигне емблематичния за Даяна изказ.

Вижте снимки на принцеса Даяна >>

Стюарт също така се е впуснала в детайлно проучване за принцесата.

"Това е една от най-тъжните истории, които съществуват. Не искам просто да играя Даяна, искам цялостно да я опозная", категорична е Кристен.

Сценарист на филма "Спенсър" е Стивън Найт. "Спенсър" ще се фокусира само върху времето три дни от живота на Даяна през 1992 г., няколко години преди смъртта ѝ през 1997 г.

Някои от критиците и феновете коментират, че между Кристен Стюарт и принцеса Даяна действително могат да бъдат открити много прилики, не само по отношение на външния вид, но най-вече заради бунтарския дух, непреклонен характер и чувството на меланхолия, което и двете могат да предадат само с един поглед.

принцеса Даяна

Снимка: Getty Images

Филмът "Спенсър" ще бъде сниман през 2021 г., но все още не е посочен дата за неговата официална премиера.

Кристен Стюарт

Снимка: Getty Images