Синът на Кубрат Сакскобургготски и Карла Ройо-Виланова - Мирко, бе кавалер на графиня Габриел дьо Пурталес на един от най-престижните дебютантски балове в света.

Вижте снимки >>

25-ото издание на бала бе само за испански аристократи. Мирко се появи на събитието не като дебютант, а като кавалер, съобщава Hola!

23-годишният принц позира за снимки с красивата графиня Габриел дьо Пурталес на официалното събитие. Тя дебютира с тоалет от колекцията висша мода на Christian Dior. Габриел е аристократична фамилия с френски произход, която емигрира в Швейцария през 1715 г. Представителите на семейството са се развивали в различни области като банковия сектор, търговията с коприна, литературата, винарството и дипломацията.

21-годишната графиня е учила Бизнес администрация в Париж и Дъблин, откъдето има две магистърски степени. Живяла е в Люксембург, Дъблин, Ню Йорк и Хонг Конг.

Мирко е най-големият син на Кубрат, който е хирург. 23-годишният принц също се е насочил към медицината, като вече е започнал първата практика в областта на кардиохирургията. Мирко има двама братя - Лукас и Тирсо. Лукас също учи медицина. Мирко е почитател на колоезденето, водните спортове, ските и лова. Той се занимава и с благотворителна и доброволческа дейност.