Преди точно десет дни Александра и Даниел Петканови изненадващо обявиха, че смятат да обърнат гръб както на социалните мрежи, така и на публичните изяви за неопределено време. Тогава обаче двойката, която се венча преди 4 години в къщата на "VIP Brother", осигурявайки на предаването повече от добър рейтинг посредством първата сватба, състояла се в неговата история, отказа да издаде причината, накарала ги да се оттегли от виртуалното пространство и светлините на прожекторите.

Единственото, което споделиха по онова време, бе, че им предстоят важни събития, които искат да посрещнат на спокойствие, далеч от "вихрушката", завъртяла се около тях през последните месеци. Съвсем очаквано, решението им повдигна редица въпроси, провокирали от своя страна множество предположения какво точно може се крие зад него. Някои от потребителите на виртуалното пространство, включили се в дебатите по темата, изразиха мнение, че навярно слуховете за втората бременност на половинката на Лудия репортер са истина, докато други допуснаха, че не е изключено влюбените да участват в ново риалити шоу, в което достъпът им до интернет е забранен.

Вижте снимки >>

И докато някои хора продължават да гадаят на какво се дължи спонтанната им почивка от всички ангажименти, преди малко те съвсем неочаквано се появиха в платформите за комуникация, разкривайки мотива си за нея. Оказва се, че през изминалата седмица родителите на Габриел са заминали за Истанбул, където са се подложили на ринопластика. Това стана ясно от снимките, публикувани в личните им Инстаграм профили, на които позират пред обектива с лепенки на носовете си. Към поста си Алекс уточнява, че целия процес е започнал още преди година, когато започнали да търсят лекар, на когото да се доверят.

"Това на носовете ни са лонгети, а причината да бъдат там е, че с Александра се подложихме на ринопластика. Зад всяко решение стои някаква логика, както разбира се и емоция.

Направих тази стъпка не заради крива преграда или друга здравословна причина, а защото просто не си харесвах носа! Беше голям и с гърбица и не бих казал, че ми е бил комплекс, защото човек свиква да гледа образа в огледалото, и защото като мъж съм се надявам, че "красотата" не е от "задължителните" качества и съм се стараел да наблягам на други по-силни черти в себе си. Но не бих отрекъл, че е имало много моменти, в които съм си мечтаел да имам по-правилни пропорции.

Не мислете, че е било лесно решение - дори напротив. Това какво ще кажат близките, а също и непознатите, ме е разколебавало неведнъж, но в крайна сметка си казах, че не го правя за другите, а за себе си.

Късметлия съм да имам Александра до себе си - човек, който е смел и подкрепящ. А това, че двама, ЗАЕДНО, минахме през интервенцията, още повече ни сближи и ни показа, че неслучайно сме се събрали в този живот", пише в акаунта си Даниел.

Половинката му пък уточнява, че им предстои да се въоръжат с търпение, тъй като ще минат месеци, преди да видят крайния резултат от процедурата. Тя допълва, че няма търпение да се върне у дома, за да се види със сина си, който е останал да ги чака в България, докато те са в Турция.

Ако обаче двойката се е надявала на разбиране и поощрение от страна на своите фенове, навярно е разочарована от коментарите, редящи се под изображенията.

"Много си беше хубава, Алексче. Нямаше нужда от чужда намеса", "Носът ти те правеше интересна и различна, браво, няма по-грешен урок за цялата ви млада публика...", "Това не го разбирам. Тук вече ме изгубихте" и "Загуби си чара, не проумявам защо искате да поправяте това, което Господ дава", гласят само част думите на техните разочаровани последователи. Естествено, имаше и такива, които все пак ги поздравиха, като Наталия Кобилкина, честитила им новата визия.