От известно време насам чаровната Яна Маринова обикаля България, за да присъства като специален гост на прожекциите на филмите "Диви и щастливи" и "Привличане" по различните автокина из страната. Първоначално брюнетката посети Враца, а след това се отправи към Варна.

По пътя за морската столица, обаче, актрисата реши да се отбие до едно от любимите си места у нас, а именно Историческия парк в Неофит Рилски.

Вижте снимки >>

"Където и да пътувам, все ме дърпа на тук", написа тя в социалната мрежа.

Комплексът, който тя посети, представлява туристически атракцион на културно-историческа тематика. В него са пресъздадени отделни експозиции на бит и култура по нашите земи от най-дълбока древност (неолитно и халколитно жилище, тракийски музей, възстановка на Александровска гробница) и кухня със специалитети по автентични древни рецепти. Мястото предлага приятни занимания като стрелба с лък, ритуално пиене на вино по тракийски обичай, снимки с традиционни за епохите облекла, тур с тракийска колесница, разходка с пони и др.

Нещо повече - там се помещава и изложбата "Историческо величие", сред чиито експонати са много картини, предмети и съкровища, показващи възхода и развитието на цивилизациите по нашите земи. Маринова качи редица снимки в своя Инстаграм акаунт, като на една от тях стои зад волана лекия автомобил, който се е возил Тодор Живков - най-престижната някога съветска марка "Чайка", произведен в началото на 60-те години в заводите на "ГАЗ".

"Коли карам 'секви. И на Тодор Живков Чайката даже. Но Брежнев ще пропусна да го нацелувам", гласи посланието към изображенията, на които се намира във вътрешността на превозното средство, което разполага с 7 места, а двигателят му е с обем от 5500 куб.см и има мощност от 195 коня.

По-късно Маринова зарадва своите почитатели като качи кратки видео клипове и снимки от престоя си в Арбанаси, където се отдаде на конна езда сред природата и плуване във водите на хотелския закрит басейн.