Платформата за видеосподеляне YouTube премахна официалните канали на американския изпълнител и продуцент R. Kelly, който миналия месец беше признат за виновен в сексуални престъпления.

"Можем да потвърдим, че премахнахме два канала, свързани с R. Kelly в съответствие с правилата за отговорност на авторите", обяви говорител на YouTube.

Каталогът на R&B звездата остава достъпен в аудио стрийминг услугата Music на същата видео услуга, където певецът има 137 000 абоната.

Платформата, която е част от Google, няма да премахва съдържание, публикувано преди заличаването на двата официални канала на музиканта, както и клипове, споделени от потребители. Албумите и песните му са достъпни на други големи стрийминг платформи като Apple Music, Spotify, Amazon Music.

R. Kelly, който е на 54 г., бе признат за виновен от нюйоркски съд, че в продължение на години е бил начело на "система" за сексуална експлоатация на млади хора, включително и на непълнолетни, припомня БТА. Очаква се присъдата му да стане ясна на 4 май 2022 г., възможно е тя да е доживотен затвор.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos