Лари Флинт, признат от феновете си за Крал на хард еротиката, е починал на 78-годишна възраст в дома си в Холивуд Хилс. Новината потвърди пред CNN неговият племенник Джими Флинт-младши. Предварителните данни сочат като причина за смъртта сърдечна недостатъчност.

За много американци Лари Флинт е персонификация на злото. За други - борец за свободата на словото, като висша ценност на американското общество, заявена в първата поправка на американската конституция още преди 200 години.

Лари Флинт е основател на списание Hustler. През 20-и век той изгради империя за забавления за възрастни в САЩ. За световната му слава пък допринесе филмът на режисьора Милош Форман от 1996 г. "Народът срещу Лари Флинт", който разказва биографичната история за живота на издателя през периода 1970-1980 година.

"Трябва да призная, че никога не съм си купувал списание "Hustler". Но докато съм жив, аз винаги ще се възхищавам на Лари Флинт, на живота му и на неговата смелост и безкомпромисност... Аз прекарах 36 години от живота си в едно общество, в което хора като Флинт липсваха", признаваше приживе Милош Форман.

Снимка: Getty Images