За пръв път афроамериканец е автор на корицата на популярното списание Vanity Fair, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА,

На корицата на новия брой на изданието е заснета носителката на "Оскар", чернокожата актриса и продуцент Вайола Дейвис. Автор на снимката е известният фотограф Дарио Калмесе, който е заснел Дейвис в гръб, в синя рокля.

Списанието "в миналото имаше проблеми с това да показва чернокожи жени на корицата", казва Дейвис в интервю за изданието.

Главният редактор на списанието Радика Джоунс пише в броя, че 17 чернокожи са били на корицата за период от 35 години от 1983 г. до 2017 г. и че тя е била твърдо решена да промени липсата на представителство на афроамериканците още когато е поела поста на главен редактор.

С корицата на Калмесе и Дейвис, "ние почитаме него и визията му в този нажежен момент от американската история", казва Джоунс.

В интервюто за Vanity Fair Дейвис говори за протестите срещу расовата несправедливост в САЩ, за ролята, в която пресъздава образа на бившата първа дама Мишел Обама, за бедното си детство и за предизвикателствата да е чернокожа жена в Холивуд. Новият брой на списанието ще е на пазара от 21 юли.