Днес принц Джордж - най-голямото от трите деца на Уилям и Кейт, навършва седмата си година. По този хубав повод, вече по традиция, майка му сподели две негови снимки, чийто автор е самата тя.

Вижте кадрите >>

Много от последователите на семейството в социалната мрежа са коментирали, че принц Джордж е копие на принц Уилям.

Едната снимка показва усмихнатия принц Джордж с тъмнозелена блуза с яка и спретнато вчесана коса. На другата първородният син на херцозите на Кеймбридж, отново усмихнат, носи маскировъчна тениска, а косата му е леко разрошена.

Принц Джордж Александър Луи се появи на бял свят на 22 юли 2013 г. в частното крило "Линдо" на лондонската болница "Сейнт Мери". Първата му публична поява се състоя ден по-късно, когато родителите му се появиха на стълбите пред крилото пред огромна тълпа от фотографи и снимачни екипи.

В момент, в който заради коронавирусната пандемия възможностите за почивка са ограничени, се очаква принц Джордж да отпразнува седмия си рожден ден у дома. Миналата година рожденикът посрещна празника си на семейна почивка на карибския остров Мустик.

Преди няколко седмици, по повод рождения ден на Уилям, в Инстаграм профила на херцозите на Кеймбридж бяха споделени няколко кадъра, също направени от Кейт Мидълтън, на които щастливият баща на три деца играе и се боричка с тях на тревата в двора на дома им.

Принц Уилям, който днес навършва 7 години, има сестра Шарлот на 5 години и по-малък брат Луи - на 2 годинки.

За шестия рожден ден на Джордж миналата година в официалния профил на херцога и херцогинята на Кеймбридж бяха публикувани негови снимки, също направени от майка му Кейт, която се занимава с фотография като хоби и наистина може да се похвали с прекрасни семейни кадри.

Снимка: БТА