Започна изборът на съдебни заседатели по дългоочакваното дело, заведено от актьора Джони Деп срещу бившата му съпруга, актрисата Амбър Хърд, съобщи Асошиейтед прес.

Деп съди Хърд за клевета, задето тя го представя като домашен насилник в статия във в. "Вашингтон пост", публикувана през 2018 г. В нея актрисата се представя като обществена личност, станала жертва на домашно насилие. В публикацията не се споменава името на Деп, но според него думите й ясно сочат към обвинения, които Хърд е отправяла другаде и според които тя е била жертва на физическо насилие в неговите ръце. Деп отрича тези обвинения.

Малко повече от десет жени, някои от които с плакати "Справедливост за Джони", се присъединиха към други почитатели на актьора, развяващи пиратски флагове в чест на знаковата роля на Джони Деп във филмите "Карибски пирати" пред съда във Феърфакс, Вирджиния преди началото на съдебното заседание.

Съдия Пени Асарате наложи специални правила за делото, внесло блясъка на Холивуд в съда, в който се гледат основно дела срещу престъпници. Според правилата Деп и Хърд нямат право да позират за снимки или да дават автографи на територията на съда.

Очаква се делото да се гледа повече от месец.