Американският актьор Джеръми Ренър поиска да плаща по-малка издръжка за детето си, защото ангажиментите му рязко са намалели заради пандемията от коронавируса и има финансови затруднения, съобщи Контактмюзик.

49-годшната холивудска знаменитост, е подал иск в съд в Лос Анджелис да бъде намалена месечната издръжка от 30 000 долара, която плаща на бившата си съпруга Сони Пачеко за 6-годишната им дъщеря Ава.

Актьорът смята, че 2020 г. няма да е много доходоносна за него заради края на поредицата "Отмъстителите", а и останалите проекти, по които е ангажиран, са замразени заради настъплението на заразата с новия коронавирус.

В иска си актьорът не казва с колко очаква да бъдат намалени алиментите. Той обаче посочва, че "разумните нужди" за храна, транспорт и облекло на детето трябва да са около 11 000 долара на месец.

Ренър, който игра в "Наследството на Борн" и "Мисия невъзможна", твърди, че бившата му съпруга сега използва издръжката от него за резервен фонд, с който поддържа собствения си начин на живот и води битка с него за попечителство над детето. Ренър моли съдията да разреши неговите бизнес мениджъри да управляват средствата от сметката на дъщеря му.

Миналия октомври бившата съпруга на Ренър обяви, че "налапал дулото на пистолет и заплашил да се самоубие", докато бил под въздействие на алкохол и наркотици, припомня БТА. Според нея Ренър стрелял в тавана, докато дъщеря им спяла в стаята си. Бившата актриса и модел се раздели с актьора през 2014 г. след кратък брак, продължил десет месеца.

Снимка: Скрийнот The Sun