Първата дама на САЩ Мелания Тръмп отложила преместването си в Белия дом през 2007 година, след като съпругът й Доналд Тръмп бе избран за президент на страната, за да му окаже натиск при съставянето на нов брачен договор с него, предадоха световните агенции.

Това се твърди в нова книга, написана от кореспондентката на опозиционно настроения в. "Вашингтон пост" Мери Джордан, която ще бъде публикувана на 16 юни. Извадки от нея бяха публикувани в електронната версия на вестника.

По информация на авторката Мелания Тръмп не бързала с преместването си в Белия дом след встъпването в длъжност на нейния съпруг през 2017 година. И то не само защото искала да даде възможност на сина им Барън да завърши учебната година в Ню Йорк, където живееше семейство Тръмп. Според Мери Джордан Мелания използвала създалото се положение, за да се сдобие с по-изгодни клаузи при преподписването на брачния им договор с Доналд. Тяхната сватба се състоя през месец януари 2006 година и според авторката "първоначалнияj брачен договор не бил особено щедър" за бъдещата първа дама на САЩ. Освен това в новите клаузи г-жа Тръмп настовала за разширяване на задълженията на съпруга й към Барън. "Тя се погрижи за бъдещето на сина си, като му гарантира и второ гражданство в Словения, което ще му позволи при навършване на пълнолетие да започне работа в Европа във фирмата на Тръмп "Тръмп организейшън". По този начин тя гарантира на Барън да не бъде изключен от семейния бизнес, за сметка на другите деца на Доналд. Мелания настояла да получи писмени доказателства относно финансовите гаранции и наследството на сина си.

Ръководителката на апарата на първата дама на САЩ Стефани Гришам коментира извадките от творбата на Мери Джордан по следния начин: "Още една книга за госпожа Тръмп с фалшива информация и източници, която трябва да бъде причислена към жанра на художествената литература!