Жан-Мишел Жар ще ни потопи в света на електронната музика, както само той може на 21-ви октомври с един от най-амбициозните си албуми до момента. "OXYMORE" представлява хипнотичен проект, който ще бъде достъпен в мултиканална и 3D версия. Мултиканалното звучене обещава да бъде революция в начина, по който музиката бива композирана, миксирана и продуцирана, поставяйки мелодии в 360-градусово пространство. Допълнителен бонус е, че на авангардната колекция може да се наслади всеки, който притежава чифт слушалки. "OXYMORE" е първото комерсиално издание от подобна величина, което издига музикалното аудио на космическо ниво.

Като част от проекта, Жар ще стартира и OXYVILLE - виртуална реалност, която ще бъде допълнение към 22-рото му студийно издание.

"OXYVILLE ще бъде виртуален музикален град и в бъдеще ще каня други артисти да бъдат част от него, както и да провеждам мастър класове и други събития. Искам да се превърне в център за нови музикални изживявания", обяснява той.

Embed from Getty Images

Жар e новатор в сферата на виртуалните реалности и метавселените. Наскоро той изпълни "Welcome to the Other Side", предадено на живо, излъчено по целия свят от виртуална катедрала Нотр Дам в Париж в навечерието на Нова година, 2021 г. Преживяването е привлякло рекордните 75 милиона зрители по целия свят чрез различни традиционни канали и хипер иновативни платформи.

По време на творческия процес на създаването на OXYMORE, под формата на предварителен преглед артистът изпълнява на живо ранна версия на композицията чрез 360-градусово "surround" аудио, в Maison de la Radio в Париж. Малцината щастливци, които успяха да присъстват, бяха помолени да затворят очи и да се потопят напълно в музиката: OXYMORE беше приветстван като "oeuvre majeure" т.е. знаково произведение в репертоара му. 

Embed from Getty Images