Сред стотиците имитатори на Елвис, които обикалят австралийския провинциален град Паркс, се откроява един: Шерил Шарки, известна още като Шелвис (ShElvis), пишат чуждестранните издания.

Паркс, на 350 километра северозападно от Сидни, е дом на 64-метров телескоп и ежегоден фестивал на Краля на рокендрола, който отбелязва своята 30-годишнина.

В продължение на пет дни в началото на януари около 24 000 фенове се стичат в града, чието население обикновено наброява около 14 000 души.

Медицинска сестра през деня, 64-годишната Шарки е сред най-изтъкнатите имитатори на Елвис в Австралия, и през по-голямата част от 10-годишната си кариера - единствената жена, която се занимава с тази дейност.

Тя все още обича да изненадва публиката с дълбокия си глас и впечатляващ вокален диапазон.

"Веднага щом отворя уста, челюстите на хората просто увисват. Щом музиката завладее публиката обаче, вече не става въпрос дали мъж или жена имитира , полът просто изчезва", казва Шарки за Ройтерс от Пърт.

Шерил е почитател на емблематичния изпълнител още от дете и си спомня как е гледала филмите му в къщата на баба си. В гимназията често ѝ отреждат мъжки роли заради нейния плътен глас и музикалния ѝ талант.

След тежка раздяла през 2008 г. приятелите ѝ я окуражават да се качи на сцената на местен клуб и да пее, което поставя началото на музикалната ѝ кариера, пише БТА. Няколко години по-късно тя се превръща в Елвис.

Наскоро въведена в Международната зала на славата на имитатори на Пресли, тя казва, че не е било лесно да стигне до мястото, на което се намира сега, особено като жена.

"Не знаят какво да правят с мен. Това е най-голямото предизвикателство", казва тя.

Шарки допълва, че мечтата й е един ден да участва в шоу "Дамите на Елвис" с жени от цял свят. Засега обаче надеждата й е да вдъхнови повече жени да се присъединят към нея в общността.

Снимка: Facebook