Знаменитости, сред които Пол Маккартни и актрисите Джуди Денч и Натали Емануел, подкрепиха дизайнерката Стела Маккартни и международната организация за хуманно отношение към животните, които призоваха да бъде прекратена търговията с кожи, съобщи Контактмюзик.

И други знаменитости сложиха маски на животни, за да протестират срещу търговията с кожи.

Стела Маккартни се снима с легендарния си баща в клип, разпространен в Инстаграм и насърчаващ хората да подкрепят петицията. Текстът към него е заимстван от хита на "The Beatles" "With a Little Help from My Friends" (С малко помощ от моите приятели) - "Ще се справим с малко подкрепа от приятели".

"Присъединете се към нас и подпишете, за да създадем общество без жестокост" е написано към препратката към @HSIGlobal's petition на страницата на Стела Маккартни.

Актрисата Джуди Денч се показва като птица и споделя разстройваща статистика за животните, отглеждани за кожите им.

"Всяка година 100 милиона животни се отглеждат и убиват, за да бъде осигурена кожа за модната индустрия", казва тя.

Колежката ѝ Натали Емануел добавя, че "животните са ни равни".

Стела Маккартни заяви преди две седмици, че приема за "мисия на живота си" да предизвика модната индустрия да проявява повече съвест в избора на използваните материали и на местата, откъдето се доставят, пише БТА. Позицията си тя изложи за кампанията на организацията за хуманно отношение към животните "Хюмейн съсайъти интернешънъл" (Humane Society International).

"Независимо дали се продават тук, във Великобритания, или се отглеждат в цял свят - варварството не познава граници. Мисия на живота ми е да накарам модната индустрия да осъзнае това... гордея се от партньорството с Хюмейн съсайъти. Моля присъединете се към нас, за да сложим край на тази ужасна практика" - заяви тя.