Барабанистът на най-големия оркестър за тракийска народна музика "Канарите" Стоян Стоев - Малкия Канар отива в затвора. Причината - дрога, научи TrafficNews.

На 29 декември Стоев седнал зад волана на БМВ-то си. На пловдивски булевард обаче е спрян за рутинна проверка от екип на КАТ. Направен му е тест за наркотици, който е показал положителен резултат. Дрогата, за която е реагирал тестът, била кокаин.

Канара бил отведен в ареста за 24 часа. След това се сдобил с обвинение, а днес бе изправен на съд.

Бързото производство в Районен съд стартира с думите "съжалявам" от страна на Стоев. Той сключи споразумение с прокуратурата, признавайки грешката си.

Стоян Стоев бе наказан с 6 месеца затвор, при първоначален общ режим. Книжката му ще бъде отнета за две години, наложена му е и глоба от 490 лева.

Това не е първата среща на музиканта с магистратите. Канара излежа присъда за притежание и разпространение на наркотици, но от няколко години е на свобода. През 2006 година Стоев е арестуван за разпространение на наркотици. Осъден е на 9,5 години от Окръжен съд, след това Апелативен съд намалява присъдата на 6. През 2012 година Стоян Канара напуска затвора. Музикантът е част от известната фолклорна група "Канарите", основана от неговия баща Атанас Стоев. Близък приятел е на певицата Ивана.