Клаудия Шифър за първи път се появява на корицата на испанския Vogue през далечната 1994 г. Сега тя доказа, че е истинска икона в модата, като се съблече 25 години по-късно за гола фотосесия за италианското издание на модната библия.

Вижте снимки >>

48-годишната германска красавица изглежда феноменално на снимките под надслов "Claudia by Claudia". На кадрите те прикрива интимните си части с чифт обувки, клъч и блейзър.

На друг кадър тя позира само по сако, което е леко отворено и загатва формите ѝ.

Фотографът Колие Шор е много развълнуван от фотосесията и написа:

"Мисля, че тези снимки са признанието на жените за тяхната собствена сексуалност... И показването на желанието, което винаги е свързано с човека, който прави снимките. Мисля, че така беше с Клаудия, Стефани (Сиймур-б.р.) и моите връзки с техните сексуалности и тела, и да бъдат видени като по-възрастни жени."

51-годишната Стефани Сиймур позира за друга корица на броя, на която също е гола и само една камера покрива долната ѝ част.

Стефани Сиймор

Снимка: Instagram @vogueitalia

Клаудия, която има 16-годишен син Каспар и две дъщери - Клементине и Косима, съответно на 14 и 8 години, наскоро говори за остаряването и майчинството.

За остаряването супермоделът разкри: "Възрастта трябва да се празнува и да се почита. Чувствам се на 48 и се гордея с това. Има причина да правим торти и партита на рождени дни и аз чувствам остаряването всяка година, както когато бях дете."

Говорейки тогава за децата си, блондинката откровено продължи:

"Ще насърча всичко, което (моите деца) искат да направят, стига да се постараят и да работят усилено за това..."