Валентина, Елеонора, Елия и Никол определено омагьосаха зрителите на 5-ти сезон на "X Factor" още с първата си поява на сцената. Те са млади, красиви и позитивни, а изпълненията им носят онзи заряд, който кара всеки слушател несъзнателно да настръхне, слушайки ги. Всяка от тях, сама по себе си, е страхотна певица, но когато запеят заедно - светът сякаш забавя своя ход, заслушан в песента им. Ето защо те си тръгнаха от музикалното предаване като победители, спечелили любовта на публиката. Днес те са най-успешната момичешка група в България, а всеки техен сингъл се превръща в абсолютен хит. Именно последното им парче "Вселена" е причината да се срещнем с тях и да надзърнем във вътрешния им свят, чиито основи стъпват върху любовта... под всичките ѝ форми.

Вижте снимки >>

Вашата нова песен "Вселена" излезе съвсем наскоро, какво стои зад нея?

Валентина: "Вселена" се роди по време на първия творчески лагер за писане на песни - Sofia Songwriting Camp. Първо създадохме английската версия, която ще чуете много скоро, а тематиката на текста му е наистина "вселенска" и засяга космоса и т.н. Когато писахме българския текст, на който автори отново сме ние, се придържахме към първоначалната идея, но добавихме и личен "привкус".

Как точно дойде идеята за текста, вдъхновен ли бе от конкретно преживяване?

Елеонора: Не, по-скоро се опитахме да запазим линията на английския текст, пресъздавайки го на български език.

Валентина: Колкото до английската версия, тя дойде съвсем случайно. Бяхме в звукозаписното студио и чувайки бийта, решихме, че искаме да направим нещо в стил преди 2000 година.

Елеонора: Цялата идея дойде от спонтанното тананикане на Елия, която спомена само една-единствена дума. Оттам започнахме. В текста става въпрос за любов, което ме накара да се запитам дали не сте я срещнали вече.

Елия: Не е задължително любовта да бъде към някого, възможно е да бъде към нещо. Направихме песента с много чувство и по начин, който да накара слушателя да се припознае в текста и мелодията. Кръстихме я "Вселена", защото искаме всеки един да създаде своя собствена вселена, която да изпълни с любов, в ежедневието си.

Валентина: Също така да ги накара да вярват в себе си и в собствената си сила.

Снимка: Павлин Даскалов

Какво се крие в личната Вселена на всяка една от вас?

Валентина: Всеки носи собствената си реалност. В моята е приятелят ми, родителите и семейството, най-близките ми приятели и момичетата, които са тук с мен. Разбира се, наред с моите мечти и целите, които имаме като група.

Никол: Моята Вселена е щуро място, в което са близките ми. Но общо-взето е хубаво пространство, изградено от мечти и забавни мигове.

Елеонора: Нещата със сигурност се припокриват, но аз мога да кажа, че си представям вътрешния си свят като цветно пространство, изградено от позитивизъм, пълно с готини хора, където тече луд купон.

Елия: Като кажа "Вселена", си представям всичко - както тъжните, така и веселите моменти, светлината и тъмнината... Това всичко е съществува, за да се препокрива и да създава нови неща.

Разбрахме, че една от вас вече е срещнала любовта, а останалите три?

Елеонора: Да го кажем така, има момчета, няма гаджета.

Никол: Любовта е сложно нещо (смее се).

Валентина: Според мен едно момиче трябва да се остави на течението на времето, не да търси, а да бъде намерено.

Вие сте още в тийнейджърските си години, а това по принцип е времето на звездните увлечения. Вие имате ли такива?

Елия: Увлечение - не, не бих казала. Имам обаче доста идоли. Фреди Меркюри ми е един от любимите музиканти. Но ако трябва да изброявам, няма да ни остане време.

Елеонора: Аз харесвам определен стил. Например - Пост Малоун и The Weekend, макар те много да се различават. От българските изпълнители фаворити са ми Pavell & Venci Venc", много ми харесват и създават страхотно настроение.

Никол: На мен най-любим ми е Джони Деп, на него наистина много се възхищавам.

Валентина: Човекът, когото много харесвам е актьорът Тео Джеймс ("Дивергенти"). Той ми е на сърце (смее се).

Никол: На същото мнение съм и аз (смее се).

Да се върнем отново на темата за новата ви песен. Къде заснехте видеото към нея? Имахте ли забавни моменти или премеждия по време на снимачния процес?

Никол: Снимките се проведоха в боулинг зала в столичен мол. Най-забавното бе, че продължиха цяла нощ и играхме боулинг на токчета и с дълги нокти, които, за наше щастие, оцеляха. 

Валентина: И токчетата, и ноктите оцеляха...

Елеонора: Снимахме от 10 вечерта, до 10 сутринта... Наистина бяха най-трудните ни снимки досега.

Елия: Това е спорен въпрос, понеже на първия клип - умряхме от студ, на втория също, но тогава снимките бяха дори по-дълги. Винаги има премеждия, но не може да се мине без тях.

Снимка: Павлин Даскалов

Но пък са различни.

Валентина: Да, интересно е. Следващият път може да се качим на самолет.

Никол: Или да скачаме с парашути (смее се). 

Елеонора: Много е яко!

Елия: Аз съм го правила и мога да кажа, че е уникално. Наистина освобождаваш всичките си емоции. Но първо трябва да ги излеем в музиката, после с парашут.

Как се промени живота ви след участието в "X Factor"?

Елеонора: Научихме се да бъдем по дисциплинирани и отговорни. Сплотихме се още повече, научихме се да си вярваме и да разчитаме една на друга. Отделно, развихме още по-голяма любов към музиката и вече сами я създаваме, вместо тя да бъде писана за нас.

Елия: Мечтите ни станаха по-големи, защото видяхме, че са достижими.

Вие всъщност сбъднахте една от най-големите си мечти, какво искате сега?

Никол: Не спираме да мечтаем. Разбира се, всяка от нас има и лични копнежи, но като група искаме музиката ни да зазвучи и извън пределите на България. Мисля, че всяка от нас би го потвърдила (останалите се съгласяват с думите ѝ).

Все още ходите на училище...

Всички: Да.

Как успявате да балансирате между уроци и професионални ангажименти?

Елия: Както казахме, дисциплината играе важна роля. Приятелството ни със съучениците също ни помага, защото те много ни подкрепят, както и преподавателите ни. Благодарим на всички, които са замесени в нашето развитие и образование. Справяме се и дори имаме отличен успех, който поддържаме.

Валентина: Всяка от нас е напълно отдадена на това, което изучава.

Кои са любимите ви предмети?

Елеонора: Моите са география, математика и немски език.

Елия: Математика, английски език и литература.

Никол: Икономическа информатика и компютърна архитектура.

Валентина: Италиански език и литература.

Очевидно имате допирни точки, освен музиката, разбира се.

Всички: Да (смеят се).

Как поддържате физическа форма?

Елеонора: Нека експертът да каже (сочи Никол).

Никол: С фитнес, основно. Посещавам го 5 дни в седмицата и отделно практикувам други спортове. Даже наскоро открих канго джъпс и първоначално не мислех, че ще ми хареса, но се оказах в грешка. Той включва, освен скачане, което е основната част, много танци и музика. Забавен е.

Валентина: Аз съм пристрастена към спининга, отделно ходя на пилатес и фитнес.

Елеонора: Според мен най-важно е храненето. Аз се храня пълноценно, тренирам, когато имам време, но най-вече танцувам и така изразходвам много енергия.

Елия: От съвсем малка тренирам тенис на корт, като сега отново се завърнах към спорта. Всеки ден отделям по 2 часа и половина на корта. Както Елеонора каза, храненето наистина е важно, но и пиенето на вода също. Аз се старая да пия повече вода, защото подпомага храносмилането и метаболизма.

За вас музиката е...

Всички: Вселена!

Снимка: Павлин Даскалов