Получили поредния незначителен ангажимент пред камера, всички наскоро пристигнали в бляскавия Холивуд мечтатели, копнеещи за място сред ярките звезди на неговия небосклон, обикновено се утешават с максимата: "Няма малки роли, има малки актьори". Без значение обаче колко пъти я повтарят, опитвайки се да убедят самите себе си с в нейната правота, те добре знаят, че макар да оспорва наличието на маловажни роли в киното, тя все пак не отрича това на значими такива... Като тази на Супермен, за която всеки представител на индустрията със сигурност би сторил всичко по силите си, за да я спечели.

Само че, както съвсем наскоро стана ясно, вакантният образ на героя, освободен от Хенри Кавил, бе зает от колегата му Дейвид Коренсует. До тази рокада се стигна, след като от "DC Studios" обявиха, че в предстоящата лента, озаглавена "Наследство", която се очаква да излезе на големия екран през 2025 г., искат да се съсредоточат върху по-ранен етап от историята за Кларк Кент. Това, по думите на режисьора Джеймс Гън и продуцента Питър Сафран, застанали начело на предстоящия проект, означава, че се нуждаят от по-млад артист, който да се превъплъти в персонажа.

Вижте снимки на Дейвид >>

И така те го откриха в лицето на един сравнително нов за средите талант, който със сигурност е приел новината, че именно той ще бъде следващия Кал-Ел като подранил подарък за вчерашния му тридесети рожден ден, тъй като в минали свои интервюта неведнъж е споделял, че винаги е искал да облече неговия емблематичен костюм.

"Той ми е любимец", заявява Коренсует пред "Entertainment Weekly", при това още през 2019 г., когато по стрийминг платформата Netflix тръгва сериала "The Politician", който е с негово участие. "Според мен Супермен е най-забележителният класически герой на Америка. Считам обаче, че през годините не винаги е представян правилно във филмите. Ето защо мисля, че е време да бъде заснета още една продукция, този път обаче по правилния начин", заявява той, без да подозира, че някой ден ще има възможността да влезе в кожата на криптонеца.

След като го обявиха за следващия Мъж от стомана, мнозина изтъкнаха, че между двама им с предшественика му има значителна физическа прилика. Тя обаче не е изненада за Дейвид, който казва, че отдавна е запознат с нея. "Забелязах я много преди потребителите на интернет да започнат да я изтъкват, постоянно сравнявайки снимки на двама ни във виртуалното пространство", обяснява той, допълвайки, че след като си е дал сметка, че лицата им имат доста сходни черти, желанието му да изиграе ролята нараснало още повече.

"Харесвам мрачния подход на Хенри към персонажа, но бих искал да видя по-ярка и оптимистична негова интерпретация", споделя преди пет години актьорът, без да знае, че дава съвет на бъдещото си "Аз".

И понеже той като че ли все още не е толкова добре познат у нас, за да отбележим юбилея му, сега ще ви запознаем накратко с неговия живот... Дейвид Пакард Коренсует се ражда на 8 юли 1993 г. в град Филаделфия, щата Пенсилвания. Той е второто дете на Джон и Каролин Коренсует, които имат по-голяма дъщеря, чието име е Ейми. И двамата му родители са юристи, а дядо му по майчина линя е писател, създал поредицата от книги-игри "Избери своето приключение", включваща над петдесет заглавия.

Колкото и малко да се знае за детството на момчето, едно все пак е известно, а именно, че баща му е този, на когото се дължи любовта му към актьорската професия. Преди да се озове зад бюрото в адвокатската кантората, Джон се изявява на сцената в театъра, като често взема своя невръстен син със себе си, водейки го на представленията, в които играе. По-късно, когато деветгодишният му наследник изявява желание да тръгне по неговите стъпки и започва да се явява за прослушвания за различни постановки, той го насърчава да преследва стремежа си, като освен това му дава стар жетон за нюйоркското метро, който да му служи като талисман за привличане на късмет. Дали заради кръглото парче метал или поради вродения му талант, малчуганът успява да заслужи място сред артистите в редица спектакли, сред които попадат "Макбет" и "Всички мои синове". Любопитен факт е, че той и досега не се разделя с наподобяващия монета предмет, понеже всеки път, когато го погледне или докосне, се сеща за вече покойния си баща, загубил битката с рака.

Дейвид се дипломира в гимназията "Shipley" в Брин Мор, като чат от неговия випуск е популярният DJ Кристофър Комсток, добил световна слава под псевдонима Marshmello. Образованието си продължава в Университета на Пенсилвания, където подобно на своята сестра записва специалност "Право", но още през първия си семестър там осъзнава, че допуснал грешка. Поради тази причина решава да се премести в Джулиард, където избира профил "Драма". След като получава бакалавърската си степен от висшето учебно заведение, сред чийто възпитаници са Робин Уилямс, Джесика Частейн, Адам Драйвър и др., той решава да запретне ръкави и сам да напише сценария за късометражия филм "Following Chase", бележещ първата му поява на екран. Впоследствие създава историята за онлайн сериала "Moe & Jerryweather", в който също играе.

Решен да докаже на какво е способен, Коренсует се мести в Лос Анджелис, изправяйки се срещу безпощадната конкуренция от кандидат-знаменитости, които със сетни сили се борят, за да наложат името си в бранша. В началото получава малки ангажименти в поредици като "Къща от карти", "Елементарно, Уотсън" и "Инстинкт", с които определено няма как да бъде забелязан, но не след дълго Райън Мърфи решава да му предостави шанс, взимайки го за едно от главните действащи лица в сериала "The Politician", където го поставя редом до Гуинет Полтроу, осигурявайки му дълго чакания пробив. Останал силно впечатлен от неговите заложби, режисьорът го взема и в следващото си шоу "Hollywood". И двете заглавия са част от каталога на гиганта Netflix.

Въпреки това най-съществената му изява тепърва предстои. Несъмнено плащът на Супермен ще бъде признание и изпитание ведно, тъй като самият факт, че ще го сложи, е огромно постижение, но как ще го носи, е не по-малък тест, изходът от който ще покаже как ще продължи кариерата му.