В Месеца на жената екипът на #URBN представя дамите, които ни вдъхновяват. Кулминацията ще бъде "She's the ONE" на 28 март в "Клуб 1" на НДК. Лектори на конференцията - десет жени, които въплъщават представата ни за силни, успели, модерни дами.

 Днес ви запознаваме с една млада българка, която тепърва ще се доказва на музикалната сцена. Алма Доудъл е едва на 15 години и само две седмици след излизането на първата ѝ песен "Perfect", всички говорят за нея. От нея научихме, че парчето вече се слуша в Гърция, Турция, Израел, Румъния и Полша. Ето какво разказа младата певица пред Dir.bg...

Вижте снимки на Алма >>

Алма, в началото на февруари пусна първия си сингъл "Perfect". Защо това е най-правилното парче, с което да се представиш пред широката публика?

Защото е песен, родена от усещането ми за музика изобщо и от това, което съм аз в момента. Според мен всичко, което е искрено, е правилно.

Кои са най-честите комплименти, които получаваш за песента?

Получавам позитивни коментари за най-различни неща - за самата песен и нейното звучене, за това, че има нещо в нея, което те кара да искаш пак да я слушаш, за тембъра ми, за музикалния ми вкус, за видеото, за това, че много приличам на майка ми.

Какво трябва да е постигнала една жена, за да бъде в твоите очи успяла?

Да е независима, да е смела и силна, да знае какво иска.

Кои бяха най-големите ти идоли, докато растеше?

Мама и татко. Мама е модел за подражание - независима, успешна, грижовна, работи много, чете постоянно, грижи се за много хора, прави сто неща едновременно. Татко е друг модел за подражание - един от най-добрите в своята област, философ, учи постоянно, даже в момента пише докторат, възпитава в нас критичен поглед към света и неподатливост на догми и манипулации, обожава класическата музика и операта.

Сега си артист на "Вирджиния рекърдс" под ръководството на майка си Саня Армутлиева. Кои са най-важните съвети, които ти даде тя?

Казала ми е, че каквото и да става, който и да е до мен, трябва да съм независима, защото свободата е толкова важно нещо. Учила ме е и че успешните хора вървят с усмивка и устрем по пътя си.

Ходите ли заедно на почивка и къде?

Имаме любимо място в Гърция, на остров Самос.

View this post on Instagram

yes i'm sick entschuldigung

A post shared by @ almadowdall on

Къде спечели първите си фенове?

Първите хора, които се вгледаха в мен, бяха мама и татко, после учителката ми по пиано, след това най-близките ми приятели, които започнаха да ме молят да им свиря на китара и да пея, и после всички, които започнаха да ме следват в Инстаграм, където качвах клипчета с мои интерпретации на любими парчета.  

Трудно ли е да си "инстаграм звезда"?

Аз не съм инстаграм звезда, но много ми харесва, че през тази платформа имам достъп до хора, които имат музикални интереси сходни на моите и които са се превърнали не просто в последователи, а в подкрепяща публика.

А трудно ли е да си професионален певец?

Нямам идея, само подозирам, че не е много лесно, защото Саня ме е предупредила за многото неща, които трябва да можеш, ако искаш да си успешен артист. Имам обаче един 12-часов снимачен ден зад гърба си в условия на студ и друг ден с 3 фотосесии и 5 интервюта, които не бяха съвсем лесни. Знам и че емоционалното напрежение е голямо и трябва да можеш да си стабилен и много трудолюбив.

Как се роди "Perfect"?

"Perfect" е резултат от привилегията да работя с румънеца Крис Тарчеа, който освен, че е супер талантлив музикален продуцент и автор, толкова много вярва в мен, че взе една моя музикална идея и няколко стиха и от тях създаде песен и звучене, които да съвпадат с мен и всичките ми очаквания. Той още от началото беше сигурен в съдбата на моя първи сингъл.

Снимка: Личен архив

По какви други парчета работиш?

Свиря си на китара и си създавам мелодии и текстове почти всеки ден. В момента се подготвям за изпити, но може би през април ще успея да вляза в студио и да запиша втора песен. Тази седмица "Perfect" излезе в Гърция, Турция, Израел, Румъния и Полша. Саня ми каза, че гръцките ѝ партньори искат да направя вариант на песента в колаборация с един от най-популярните млади гръцки артисти. В Румъния искат същото - да направим специална версия с един от най-успешните млади артисти на Universal Music там. Толкова съм благодарна за ентусиазма и подкрепата на всички.

Къде живееш в момента?

В Берлин.

Как се забавляваш в Берлин?

Скитаме с приятели, когато имам малко свободно време. Берлин е толкова интересен и жив град.

Какво е училището ти и как приеха съучениците ти първия ти сингъл?

Уча в интернационално училище, в което всичко се преподава основно на английски, но немският също е сериозно застъпен. Имам много и прекрасни приятели. В деня на премиерата на "Perfect" всички в училище знаеха и беше много вълнуващо за мен, защото парчето звучеше от всички класни стаи, хората танцуваха, правеха си видеа и ми ги пращаха. Страхотно беше. Получих толкова много поздравления.

Какво би променила в образователната система в Германия?

Хубаво би било в училище да има шанс да наблягаш най-вече на онова, към което имаш най-голям интерес и в което си добър.

Снимка: Личен архив

Кой е любимият ти спорт и защо?

Волейболът е любимият ми спорт, защото е колективна игра, всички в отбора трябва да сме в страшен синхрон и да се усещаме. В него има и стратегия, и мисъл, и издръжливост. Тренирам волейбол от 12-годишна.

Кои други спортове обичаш да практикуваш?

Футбол, бадминтон, плуване, тенис на маса.

Красива си и имаш интересно излъчване. Мислила ли си за кариера на модел?

Благодаря. Никога не съм мислила да бъда модел. Аз не отговарям и на наложените мерки за модел.

Коя е любимата ти песен от 2018 година?

Когато слушаш толкова много музика като мен, просто нямаш една любима песен, а ежедневно реагираш на всяка нова поява, на всяко ново звучене, на всеки нов стил, глас и т.н.

Твой стих, с който най-много се гордееш?

Нямам такъв. Стиховете, които пиша, звучат. Те никога не са самостоятелни от музиката.

Майка ти е българка, а баща ти англичанин. Кое е най-любимото ти нещо в България?

Баба и дядо, супа топчета, Витоша, снежните писти на Боровец.

А в Англия?

Не съм родена там и никога не съм живяла в Англия, затова нямам идея. Най-хубавият ми спомен е къщата на баба и дядо там, поляната пред нея, гората наблизо, играта на жмичка с многото ми братовчеди.

Сега ще те помоля да затвориш очи и да ми опишеш най-смелата си мечта?

Нямам конкретна мечта, да кажем да се видя тук или там по определен начин, или да имам нещо. Мечтая си да съм щастлива, да правя вълнуващи неща, които обичам, да има хубави и добри хора около мен.

Instagram: @almadowdall

View this post on Instagram