Когато чуем фамилията Хадид, веднага се сещаме за сестрите супермодели Бела и Джиджи. Нормално, след като те са едни от най-успешните в индустрията през последните няколко години. Майка им, моделът и риалити звездата Йоланда Хадид, се е погрижила за това още преди много години, проправяйки път за своите деца в модните среди. Най-малкият от тях е Ануар Хадид, само на 19 години, той може да се похвали със завидни постижения в модната индустрия.

Вижте снимки на Ануар >>

Ануар, чието родно име всъщност е Оливър, подписва договор с модната агенция IMG Models (същата, с която работят Бела и Джиджи) през 2016 г. Още тогава е на корицата на Teen Vogue, a следващата година става и лицето на мъжката модна линия на Hugo Boss. Оттогава е дефилирал за имена като Ралф Лорън и Томи Хилфигър. Но кой е Ануар Хадид извън модния подиум?

Ануар държи много на семейството. Разказва какво е научил, отраснал със самотна майка и две по-големи сестри.

"Късметлия съм да съм отгледан от невероятни жени и да съм заобиколен от такива. Обичам ги и мисля, че трябва да има повече жени в правителството и като цяло във всички области, според мен е много важно", казва Ануар.

Снимка: Getty Images

За предположенията, че със сестрите му се съревновават, работейки в една и съща индустрия, той обяснява, че са много далеч от истината. Ануар споделя, че Бела и Джиджи всъщност са неговото вдъхновение. Дават му съвети, за да е уверен и да разбира бизнеса в дълбочина, отвъд това, което хората виждат. Да знае, че има толкова много различни компоненти и хора, които са нужни, за да бъде един проект успешен.

"Майка ми и сестрите ми са най-важните хора в моя живот", казва Ануар -"Ние сме едно голямо семейство и никой от нас не споделя това чувство за конкуренция. Дори напротив, те ми се обаждат или пишат, за да ми кажат, че се гордеят с малкия си брат. Моите цели са напълно различни от техните. Знаят, че не се опитвам да съм като тях, а просто съм себе си."

През юни миналата година любовният живот на Ануар привлече вниманието на всички медии, след като двамата с Кендъл Дженър бяха забелязани да се целуват на афтърпарти в Ню Йорк. Това се случи малко след раздялата му с Никола Пелц, с която бяха заедно повече от година. Въпреки слуховете за връзка, Ануар и Кендъл твърдят, че са само приятели.

Снимка: Getty Images

Ануар работи и над собствена модна линия за бижута и дрехи на име "Martyr".

"С тази линия искам да създам нещо, което обичам и да разпространя това послание. Искам да дам глас на тези, които нямат такъв", казва Хадид.

Шиенето и дизайнът на дрехи всъщност не са нещо ново за тийнейджъра. Това е негова страст още от малък. Научил се е да шие в задната стая на студио за татуировки. Докато татуистите работели над клиенти, той се е учел да шие и използва шивашки машини в продължение на две лета, преди да пристъпи към модния подиум.

"Винаги ми е било интересно сам да създавам дрехите си", обяснява Хадид - "Режех дрехите си и ги пришивах наново още когато бях много малък. Не се чувствам много комфортно в кожата си, затова обичам да смесвам и създавам свой собствен стил. Чувствам се някак раздвоен, трудно ми е да го обясня."

Ануар определя себе си като "силно духовен". Иска да използва привилегията си като по-влиятелна личност, за да направи света по-добро място. Религиозен е, но не по най-традиционния начин. Той вярва, че Господ е "най-чистата форма на женственост и мъжественост в едно. Господ е всичко."

На въпроса дали мисли, че светът все още може да бъде спасен, Ануар отговаря кратко, точно и ясно - "АБСОЛЮТНО!"