Амал и Джордж Клуни се появиха за втори път като двойка на "Мет гала". Мадона, Сара Джесика Паркър, Дженифър Лопес, Риана и много други звезди показаха как се сливат модата, католическата естетика и бунтът на пънка.

Вижте снимки >>

Адвокатът по човешки права бе избрала бюстие с флорални мотиви в горната част, което надолу бе сребристо. Тоалетът бе съчетан с тъмносин панталон и отворена в предната част дълга пола със същите мотиви като на бюстието.

След като репортертите попитаха двойката дали им е трудно, че са далеч от близнаците си - Ела и Александър, Клуни се пошегува: "Те са тук под роклята."

Риана и Кейти Пери бяха сред звездите, които тази година прегърнаха и взеха много присърце темата на тазгодишното издание на "Мет гала".

Риана "Мет гала" 2018

Снимка: БТА

Първата се появи с папска митра и рокля, инкрустирана с перли и кристали, на Джон Галиано.

Пери пък също впечатли гостите с металическа рокля, високи ботуши и огромни ангелски крила, цялото ѝ излъчване беше пост пънкарско. Наложи се Пери да се завърти на една страна, за да успее да премине през вратите на музея на изкуствата "Метрополитън", където се провеждаше събитието.