Поп певицата Dara, на която ѝ предстои едно наситено музикално лято, ни разказва за сбъдването на мечтата си да излезе на международната сцена, както и за предстоящите снимки на клипа на новото ѝ парче "Darbie". Покрай натоварената си програма тя все пак намери време да стане част от тазгодишното звездно жури на 13-ия конкурс "Най-красивата абитуриентка" и за една специална фотосесия за Dir.bg. Как самата тя е избрала тоалета си за бала и какво ще търси в момичето, което ще победи в надпреварата за 2019 г., говори Dara...

Дара, здравей, поводът за настоящото интервю е, че си част от журито на конкурса "Най-красивата абитуриентка". Как се чувстваш в тази роля?

Чувствам се прекрасно! Радвам се, че съм част от журито на конкурса и ще мога да избера момиче с индивидуалност, собствен стил, излъчване и магнетизъм.

Tи беше абитуриентка сравнително скоро. Как прекарахте тази последна нощ като клас със съучениците ти?

Това е един от най-специалните и дългоочаквани моменти в живота на всеки ученик. Никога не бях виждала съучениците ми толкова щастливи. Подарихме си една незабравима нощ, в която искрено се забавлявахме и създадохме много хубави спомени, към които днес се връщаме с усмивка.

Как избра тоалета, с който се появи?

Не ми беше много трудно, защото имах ясна представа за това какво точно търся. Исках да бъда с рокля, която да подчертава тялото ми и да изглежда нестандартна, и семпла едновременно.

Как изглежда най-красивата абитуриентка в твоите представи?

Момиче, което събира погледите само с излъчването си и стойката ѝ показва, че знае коя е и накъде тръгва след класната стая. Трябва да бъде естествена и задължително да носи готина енергия, с която да завихря хората около себе си.

Снимка: Вихро Ласков за Life.dir.bg

Съвсем скоро излезе новото ти парче "Darbie", как се роди то?

Darbie е нарицателното, с което феновете започнаха да се обръщат към мен още докато бях в X Factor. Образът на Darbie се появи в един от сънищата ми - момиче, което за разлика от познатото на всички Барби не се страхува да си развали маникюра, като си оправи гумата на колата, и предпочита да бие наред приятелите си на компютърни игри, отколкото да се прехласва по отражението си в огледалото. Заедно с Monoir, който е голям професионалист и мой добър приятел, влязохме в студиото и създадохме парчето за четири часа. И двамата харесваме трап звученето и процесът беше много бърз и приятен. След това с Pavell & Venci Venc' заедно написахме българския текст на песента.

Снимка: Вихър Ласков за Life.dir.bg

Какво предстои в най-скоро време в професионален план?

Съвсем скоро ще пуснем видеото към Darbie. В следващите няколко дни ми предстоят записи с английския продуцент Йоад Нево, който наскоро се свърза с продуцентите ми от "Вирджиния Рекърдс" и ме покани в студиото му в Лондон. Много се вълнувам за срещата ми с него, защото той е сред най-влиятелните имена в музикалната индустрия и е работил със звезди от световен калибър като Сиа, Брайън Адамс и Sugababes. Това е поредната крачка към сбъдването на голямата ми мечта - да изляза на международна сцена.

Снимка: Вихър Ласков за Life.dir.bg

Готова ли си за лятото? Как мислиш да го прекараш?

Все още не знам дали ще ми остане време за почивка, но със сигурност ще намеря начин да се прибера до Варна, за да се видя със семейството ми. За поредна година съм част от турне, което минава през площадите на всички по-големи градове в България, в компанията на някои от най-популярните музикални артисти в момента. Отново се очертава едно много музикално лято.

Снимка: Вихро Ласков за Life.dir.bg

Как си почиваш?

С музика. Пея, слушам непрекъснато нови неща, танцувам, мисля вокални линии. Където и с когото и да съм, каквото и да правя - няма ли музика, няма ме и мен там (смее се). Рисувам, напоследък доста често скицирам тоалетите си за сцена и мама често помага в изработката им. Обичам да гледам сериали, да карам колело и да се виждам с близките ми.

Снимка: Вихър Ласков за Life.dir.bg

Как поддържаш фигурата си?

Пия много вода, дори съм си свалила приложение на телефона, което да ме подсеща винаги, когато забравям. Храня се здравословно и ходя на фитнес няколко пъти в седмицата. Танците също помагат да се чувствам супер заредена и в добра форма.

Какви грижи полагаш за лицето си?

Тук отново много важна роля играе пиенето на вода, това е един от най-ефективните и лесни начини да се грижим за кожата ни. Задължително мия лицето си преди лягане и обръщам сериозно внимание на козметиката, която използвам.

Снимка: Вихър Ласков за Life.dir.bg

Как се развиват нещата в любовта?

Обичам и съм обичана. Щастлива съм.

Ако трябва да кажеш три неща на момичетата, които тръгват по неутъпканите пътеки на живота, какво би им препоръчала?

Да не спират да вярват в себе си и всеки ден да се стремят да стават все по-добри в това, което правят.

Гардероб: магазини MDL

Фотограф: Вихър Ласков за Life.dir.bg

Стайлинг: Вяра Младенова

PM: Адриана Пейчева/Вяра Младенова/Йорданка Вълчева/Нели Делчева