Тя е една от малкото немски актриси, достигнали върхове в Холивуд и нейното име е Даян Крюгер! Родена е в Хилдесхайм, Долна Саксония, и на 43 години вече е постигнала много повече, отколкото някои мечтаят. Тя е едновременно призната актриса и модел и изигра Хубавата Елена във филмовия епос "Троя". Преди по-малко от година Крюгер стана майка за първи път.

Вижте снимки на Крюгер >>

В едно интервю за модната библия Vogue, Крюгер, която вече е нюйоркчанка, разказва за красотата, социалните мрежи и животът след раждането на дъщеря ѝ.

Кои са моделите за красота, които Ви очароваха, когато бяхте по-млада и кои са днес?

От Нена (немска поп певица-б.р.) през Нина Хаген и Марлене Дитрих до Одри Хепбърн.

Инстаграм е мястото, в което красотата е издигната на пиедестал. Щяхте ли да използвате приложението, ако го имаше, когато започвахте кариерата си.

И да, и не. Определено скролвам с голямо  удоволствие в Инстаграм и намирам там много вдъхновения, същевременно съм щастлива, че младостта ми не е публикувана там и мога анонимно да изпробвам и да открия всички уловки.

Даян и Карл Лагерфелд

Снимка: Официален профил в Инстаграм

Вдъхновяващи ли са социалните медии за нови бюти и фитнес идеи?

Да, със сигурност съм научила няколко трика, как да нанасям грим и хайлайтър, за да изглеждам по-добре на снимки. Това, което обаче наистина научих, е, да бъда активна и да обръщам повече внимание на тялото си. Преди да заживея в Лос Анджелис, никога не бях тренирала, там обаче "скочих на този влак". Това промени и живота, и тялото ми.

Лос Анджелис е и мястото, на което възникват някои от най-новите уелнес теми. Експериментирате ли с такива тенденции?

Вече не съм толкова свързана с Лос Анджелис. Но определено хората там се опитват да живеят по-здравословно, да изглеждат по-млади и да живеят по-дълго.

Getty Images/Guliver Photos

След едно Ваше интервю бюти рутина Ви бе заклеймена като скъпа, а фитнес тренировката Ви като екстремна. Притеснява ли Ви това?

Това, което ме притеснява, са жени, които критикуват други жени. Всички ние имаме своя собствен път. Моят не трябва да бъде твой и твоят неин и т.н. Нашето най-голямо падение като жени е, че имаме склонност да се разкъсваме една друга, вместо да се подкрепяме.

Каква е Вашата рутина?

Използвам любимата си козметика сутрин и вечер. Наясно съм, че е скъпа и не всеки може да си позволи, но според мен си струва всеки цент. Нанасям я сутрин и вечер за тонус, както и слънцезащитен крем. Наскоро открих и още един продукт.

Всъщност тази немска козметика е на голяма почит в САЩ. Какво е Вашето впечатление от мястото на събитието: Все още ли етикетът "Произведено в Германия" е толкова силен?

Може би хората свързват продуктите, които са немски, с определено качество.

Какво липсва на Германия, когато човек я гледа отвън?

Ценя високо начина, по който нещата в Германия се правят. Има ангажираност по отношение на качеството и почтеност в повечето неща, които виждам отвън. От повече от 25 години съм напуснала Германия. Може би бих си пожелала малко повече гъвкавост.

Getty Images/Guliver Photos

Чувствате ли се като имигрантка в САЩ?

Хммм. По-скоро като гражданка на света. Обичам САЩ, въпреки катастрофалния избор на президент.

Вие сте на 43. Какво усещате по различен начин в работата, в личния живот и семейството?

Всичко е различно. Сега имам семейство. Всичко, което правя, трябва да работи за моето семейство. Не искам да пропусна нищо. Присъствам повече в собствения си живот, по-отговорно, по-безстрашно, по-истински. Всеки ден, независимо колко малко съм спала и с какви предизвикателства съм се сблъскала, си мисля: "Просто съм адска късметлийка."

Даян и Норман Рийдъс

Официален Instagram профил

Как бременността Ви повлия отношението към тялото Ви?

Първо, бях възхитена, че тялото ми създаде друг човек. И след това не можех да повярвам, че се върна към предишния си вид. Разбира се, че тренирах много и не всичко е както преди, но го оценявам на повече от 1000%. Всеки път, когато погледна дъщеря ми, благодаря, че успях да я износя.

Какви са разликите между вас и майка ви като родители и въобще между двете поколения жени?

В днешно време имаме интернет и можем да получиш отговор на толкова много въпроси, страхове и съвети. Най-новите продукти са на един бутон разстояние. Прясно приготвени био бебешки храни, пелени и др. Това доста ни облекчава. Едно от нещата, което си остава същото, е безусловната любов, която баба изпитва към внучето си. Толкова съм благодарна.

Снимка: Официален профил в Инстаграм

Някои родители показват децата си в социалните мрежи, а вие не. Защо?

Уважавам всеки, който иска да сподели личния си живот, но ние с Норман (Рийдъс-б.р.) решихме да изградим живота на дъщеря ни възможно най-нормален и анонимен. И това е нещо, което хората и медиите трябва непременно да уважават. Когато дъщеря ни порасне и иска да се появява повече, тогава решението трябва да бъде нейно и само нейно. Преди да се роди, не знаех, че ще имам толкова твърда позиция по тази тема. Ако бяхте преследвани от 10 възрастни мъже с фотоапарати, докато бебето Ви е все още в бебешката количка, вероятно щяхте да направите същото.

Снимка: Официален профил в Инстаграм

Как се усеща напредването на възрастта като актриса във филмовата индустрия?

Бих препоръчала на всички списания, веднага да спрат с подобни въпроси. Този въпрос никога нямаше да бъде поставен на мъж. Трябва да спрем да говорим за възрастта или да я оценяваме с изрази като "Тя изглежда страхотно за възрастта си", те ме карат да се замисля и да приема кръговрата на живота и да откривам красотата във всичките му фази.

Вие сте самоуверена и с много ясни позиции. Кои са социалните ангажираните инициативи, които подкрепяте?

Насърчавам всеки да отстоява собствените си убеждения. Не съм тук, за да проповядвам или да преценявам защо.

Какво друго Ви носи радост?

Природата, хубавото вино, невероятните ястия, но най-хубавото е смеха на дъщеря ми, когато вляза сутрин в стаята, за да я събудя.

И накрая - кой е най-хубавият комплимент, който сте получавали?

"That I put my money where my mouth is" - това означава, че думите ми са последвани от дела.

Vogue