Джиджи Хадид, Мисти Копленд, Летисия Каста и Джулия Гарнър участват като "жените, които влизат в ролята на филмов персонаж" в календара на компанията за автомобилни гуми Pirelli. Излязоха бекстейдж снимки, които са дело на фотографа Албърт Уотсън.

Вижте снимки >>

Тази година темата обхваща филмови герои "по пътя към постигането на целите си" или "вече постигнали целите си в живота". Мисти Копленд и Келвин Роял III се появяват като танцьори и любовници. Копленд играе и стриптизьорка. Летисия Каста играе художничка, която живее с приятеля си - в ролята е Сергей Полунин. Джулия Гарнър влиза в ролята на фотограф в ботаническа градина. Тя иска да снима портрети и към нея се присъединява моделът Астрид Ейка. Джиджи Хадид играе успешна жена рамо до рамо с приятеля си - дизайнерът Александър Уанг. Двамата са снимани в апартамент в Ню Йорк.

Летисия Каста и Сергей Полунин

Снимка: Pirelli

Британският фотограф Албърт Уотсън, който често снима и за Vogue, за първи път поема ангажимент за култовия календар. Компанията за автомобилни гуми прави всяка година ексклузивно издание, което подарява на клиенти и знаменитости. Снимките за Pirelli са били направени за около 10 дни през април в Маями и Ню Йорк.

Календарът излиза за първи път през 1963 г. и до 1974 се появява всяка година, но следва 10-годишна пауза, като след възстановяването му е издаван всяка година до ден-днешен.

Албърт Уотсън е роден в Шотландия през 1942 г. и е създал много известни снимки - в това число портрети на Стив Джобс и Алфред Хичкок. Негови кадри са публикувани в някои от най-големите списанията като Time, Rolling Stone и Harper's Bazaar. Той снима и кампаниите на големи брандове като Prada, Levi's, Revlon и Chanel.