Фики Стораро е големият победител в шоуто "Като две капки вода" Сезон 8. И макар че едва сега той стана много по-любим и познат на широката публика, Фики вече няколко години е с ранга на голяма звезда в попфолка.

25-годишният музикант, казвам музикант, защото Фики не е само певец, той произлиза от музикантско семейство, е завършил поп и джаз пеене и откакто е роден е бил част от музиката, както и музиката винаги е била е част от него.

Вижте снимки на Фики >>

С участието си в телевизионното шоу Фики успя да направи нещо много ценно, а именно - да обърне представите на хората, дори на най-критичните и закостенелите. Доказва, че независимо в кой музикален жанр се изявява, един истински богат на талант човек, може да направи всичко и като казваме всичко, имаме предвид онази богата палитра от образи, обхващаща Джеймс Хетфийлд, Ейми Уайнхаус, Ерос Рамацоти, Тоше Проески, Лучано Павароти, Майкъл Болтън, Хилда Казасян и Тодор Колев, Недялка Керанова, Дженифър Лопес, Дрейк, Стиви Уондър и Лайнъл Ричи.

За всичко покрай успеха и радостта от победата, както и за най-интересните неща, които се случват в личния му живот, ви предлагаме една вълнуваща среща с Фики.

Здравей, Фики! Поздравления за победата и за всичко, което успя да сътвориш в шоуто "Като две капки вода"! Как си сега? Премина ли малко вълнението от този момент?

Вълнението още го има, но всичко е добре, спокоен съм.

Няколко пъти сподели, че най-труден ти беше образът на Джей Ло най-вече заради танците, но кой друг ти беше много сложен, в който вложи много усилия, за да се получи?

Това определено беше образът на Джеймс Хетфийлд. "Nothing Else Matters" ми е много любима, но да достигна тембъра на Хетфийлд беше предизвикателство. Много репетирах и се старах, за да се получи.

Снимка: Facebook/Kато две капки вода

Е, получи се и то много добре. А кой образ ти достави най-голямо удоволствие и бе най-близо до теб?

На Тоше Проески. Израснал съм с неговото пеене, маниерите му са ми по-близки, усмивката, с която той пее също ми е позната и изобщо държанието му на сцената е близо до мен.

А сега накъде? Спомена, че ще направиш нещо извън сферата на попфолка. Кога и какво да очакваме от теб?

Няма да се отказвам от попфолка, това е сфера, в която съм живял и съм изкарвал прехраната си там от години. Сигурен съм, че могат да се съчетават нещата и да правя музика в различни жанрове. И да, вече работя по нещо, което се надявам скоро да бъде готово. Ще има много голяма звезда с принос към песента и ще бъде голяма изненада за публиката.

На кастингите на X Factor през 2014 г. ти изпълни една песен на Васил Найденов - "Пясъчен часовник" и това е свидетелство за думите ти, че винаги си харесвал и почитал творчеството на този музикант. Какво беше за теб да пееш заедно с него на една сцена?

Нещо голямо. Огромна чест и вълнение. Благодарен съм за това, което се случи. Благодарен съм на Васил Найденов - един от най-големите музиканти. Благодарен съм и на господин Халваджиян - той ми даде шанс да разгърна целия си потенциал.

А за образа на Ейми Уайнхаус искаш ли нещо да споделиш?

Да... получи се. Ейми е уникална певица и аз наистина много обичам музиката ѝ. Постарах се да направя нейния образ достойно.

Фики като Ейми Уайнхаус

Снимка: Facebook/Kато две капки вода

Какво слуша в колата си и вкъщи Фики Стораро?

Слушам Стиви Уондър. Наистина съм голям негов фен. Слушам и инструментална музика. Тя е много полезна и привлекателна за всеки музикант, тъй като развива слуха. Също така хорова музика, слушам много музикантски неща.

С коя музикална звезда искаш да си на една сцена или си мечтае да видиш на живо?

О, това определено е Стиви Уондър. Страхотно би било да има концерт в България.

Може да отидеш на негов концерт и в друга държава.

Да, може. Чакам жена ми да ме изненада с билет за концерт на Стиви Уондър. (смее се)

Пожелавам ти го. Поне за следващия ти рожден ден. Баща ти -Тони Стораро - получи награда "Баща на годината" от "Като две капки вода". Със сигурност той те е научил на много неща, но можеш ли да кажеш кое е най-важното?

Научил ме е на три много важни неща: да уважавам другите хора и най-вече по-възрастните, да бъда прецизен в работата си и да следвам мечтите си в музиката. Нашето семейство се състои от няколко поколения музиканти, ние наистина имаме традиция в това отношение.

Кое е най-хубавото и ценното, което си взел от майка си? Много хора казват, че приличаш изцяло на баща си, но тъй като съм виждала твоята майка, веднага си личи, че си взел нейната усмивка. Какво друго?

Благодаря. Да, наистина съм взел усмивката на майка ми. Приличам и на нея. Тя винаги е била много мила, много добра и ме е научила да се държа и аз по този начин. Както каза баща ми обаче има много родители, които искат и се стремят да възпитават добре децата си, но не винаги се получава. Аз съм щастлив, че родителите ми са горди с мен.

Ти на какво искаш да научиш сина си? Успяваш ли да прекарваш достатъчно време с него?

О, да. Старая се да прекарвам достатъчно време с него и със съпругата си. На какво искаме да го научим... както много хора казват - да бъде човек, стойностен, но в крайна сметка не е ли това най-важното, на което да научиш детето си. Той е още едва на две години и засега се стараем да му даваме нужната обич.

Представяш ли си момента, в който ти ще бъдеш така горд и развълнуван в компанията на сина си, докато сте на една сцена, както се случи с теб и с Тони?

Всъщност да, хубаво би било. Синът ми е още малък, както казах, но имам желание и той да стане музикант. Може и да не е музикант, но със сигурност искам да се насочи към изкуството. Хората на изкуството са докоснати от Бог.

Снимка: Официален профил в Instagram

За неговото име имал ли си някога колебания преди да знаете още дали бебето ще е момче или момиче?

Винаги съм искал първото ми дете да е момче. И съм щастлив, че така и стана. Не сме се колебали за името, бяхме го решили, че ще го кръстим на баща ми. В нашето семейство спазваме тази традиция.

Вече искам да имам и момиче, но има време. (смеем се)

Мечтаеш ли за голямо семейство? Колко деца искаш да имаш?

Колкото Бог ни даде. Децата обаче имат нужда от внимание и обич. Засега се стараем да дадем цялата си обич на нашия син.

Фики със съпругата и сина си

Снимка: Официален профил в Instagram

Как ти се отрази периода на изолация? От какво се лиши? Кое ти беше най-трудно?

Лиших се от срещите с баба ми и дядо ми, спазвахме всички препоръки. А ние сме сплотено семейство, тези срещи наистина липсват. Но покрай предаването, за щастие, не усетих много други негативи. Бях зает с репетиции, с усилена подготовка за всеки образ всяка седмица. С останалите участници много се забавлявахме, имахме страхотни моменти.

В крайна сметка се надявам, че след тази коронавирус епидемия хората ще станем по-добри, но и по-адекватни, ще взимаме по-разумни решения. Дано!

Фики, отвориха фитнесите, ти връщаш ли се в залата и липсваха ли ти тренировките по време на извънредното положение?

Тепърва започвам да възобновявам тренировъчния си режим. Не съм свикнал да тренирам в домашни условия, макар че това е много здравословно. Започвам вече с по-усилените тренировки. Поддържането на форма изисква усилия и постоянство.

Официална фейсбук страница

Какво си пожелаваш в най-кратко бъдеще?

Освен живот и здраве за всички нас, между другото се радвам, че нашата страна се справя добре в тази извънредна ситуация с коронавирус епидемията. Пожелавам си  хубава музика и винаги да успявам да правя най-доброто, на което съм способен.

Чувстваш ли се сега по-голяма звезда, след като стигна до много повече хора и накара много повече хора да те харесват?

Не. Чувствам се по-обичан. Сякаш цялата обич, с която направих всички изпълнения в шоуто, се върна към мен. Това е енергията, която зарежда.

А след всички тези блестящи превъплъщения не мислиш ли и за киното?

(смее се) Не съм мислил за това, но кой знае. Ако ме поканят за участие във филм, едва ли ще откажа. Нали знаете, че всеки млад човек мечтае още от малък да се изяви в роля. На някой екшън герой например (смеем се). Но всичко в този живот има нужда и от известна доза късмет.