Винаги ще го помним така, нали, с халата и пурата в уста. И с руси "зайчета" около него. Хю Хефнър е оригиналният плейбой, един-единствен по рода си. И обичаше да ходи по халат и пижама, защото, както казваше самият той:

"Имам около 100 пижами. Обичам да виждам хората в удобно облекло."

Е, за неговите "зайчета" най-удобното облекло беше бански, корсет или никакво. И той винаги бе заобиколен от красиви руси жени, от млади жени, от жени, жени, жени...

Можете ли да повярвате, че от една снимка (е, все пак снимката е на Мерилин Монро), Хефнър успява да изгради цяла империя под името Playboy.

Embed from Getty Images

Хю напусна този свят на 27 септември 2017 г., когато бе на 91. На днешната дата създателят на Playboy щеше да навърши 95 години.

Вижте снимки на Хю >>

Но не тъжете за Хю. Той, повече от всеки друг мъж на земята, знаеше как да го живее този живот, защото бе разбрал своята най-вярна истина за него, а именно:

"Най-голямата сила в света не е религията, а сексът."

БТА

Ако си мислите, че знаете всичко за Хефнър, помислете пак...

Роден е на 9 април 1926 г. в Чикаго, Илинойс. Той е по-големият от двамата сина на Грейс и Глен Хефнър, строги методисти.

В училище Хефнър изкарва 152 точки на тест за интелигентност, въпреки че учителите му го описват като "не ентусиазиран" и "посредствен ученик". Разбира се, тогава те нямат никаква представа с кого си имат работа.

Хю Хефнър (1977)

БТА

Хефнър е служил две години в армията до края на Втората световна война. Учил е в Чикагския институт по изкуствата преди да се запише в Университета на Илинойс със специалност психология. Дипломира се през 1950 г. Той завършва образованието си за две години и половина, вместо за четири, както е по план. Е, да не забравяме, че IQ-то му е 152.

Embed from Getty Images

Хю Хефнър през 1966 г.

Първата му работа е като редактор в Esquire. След като му е отказано повишение на заплатата от 5 долара, повтаряме: 5 долара в списанието, Хефнър напуска и решава да започне свое собствено издание.

Embed from Getty Images

Той събира 8000 долара от 45 души, включително и 1000 долара от майка си, за да започне Playboy. Ипотекира част от мебелите си. Първият брой на списание Playboy с прочутата снимка на Мерилин Монро е бил създаден на кухненската маса в апартамента на Хефнър. Когато излиза през декември 1953 г. корицата е без дата, тъй като Хефнър не знае дали и кога ще бъде в състояние да издаде втори брой.

Playboy

От първия брой обаче са продадени повече от 50 000 екземпляра - достатъчно, за да плати разходите за хартия и печат и да финансира друго издание.

Embed from Getty Images

Хю и Синтия Мадокс през 1962 г.

До 1971 г. Playboy продава седем милиона копия месечно, има 23 Playboy клубове, курорти, хотели и казина с повече от 900 000 членове по целия свят. Playboy произвежда и популярни телевизионни филми като "Third Girl From The Left", "The Death of Ocean View Park", "The Cop and the Kid" и "A Whale For The Killing".

Хю Хефнър (1961)

БТА

Хю и жените

Може да се напише книга по този въпрос. Не, не една книга, а няколко. Могат да бъдат направени и няколко сериала, без съмнение ще пожънат успех.

Колкото и невероятно да звучи, Хю Хефнър се е лишавал от секс до 22-та си година или до първия си брак.

През 1949 г. Хефнър се жени за първи път за съученичката си Милдред Уилямс, с която имат 10-годишен брак и две деца.

След това Хефнър сключва брак с плеймейтката на Playboy за 1989 г. - Кимбърли Конрад, от която също има две деца.

Embed from Getty Images

Хю с Кимбърли и двете им деца през 1994 г.

Хю Хефнър дълго време е сгоден за Кристъл Харис, която е с 60 години по-млада от него, но през 2011 г. тя разваля годежа им. През 2012 г. двамата все пак се ожениха и Кристъл остана негова съпруга до смъртта му през 2017 г.

Официален профил в Туитър

Името на Хю винаги е било свързвано с много и все русокоси жени. И се носят легенди за онова, което се е случвало в неговото имение.

Предозиране с Виагра става причина Хю да изгуби частично слуха си. Една от неговите любовници споделя "О, той по-скоро би предпочел да прави секс, отколкото да чува".

Ето какво разказва пък Памела Андерсън за едно свое приключение при Хю в интервю, публикувано в The Sun.

Тя била на един купон в къщата на Хефнър, когато се оказала в спалня със седем голи зайчета на "Плейбой", които искали да гледат как тя ще прави секс с бизнесмен.

"Това бе едно от най-лудите ми приключения в Лос Анжелис. Не искам да си припомням и да разказвам какво точно се случи, но мога да потвърдя, че в къщата на Хю ставаха безумни неща", казва Памела.

Хю Хефнър и Памела Андерсън

Снимка: Getty Images

Хефнър държи два световни рекорда на Гинес - за главен редактор на списание най-много годни и вторият е за собственик на най-голямата колекция албуми с изрезки.

Пазил е снимки на всяко момиче, посещавало имението му. Имало е специален служител, който е правел снимка на всяка жена, която влезе там.

Getty Images/Guliver Photos

Два пъти е участвал с реставрирането на надписа Hollywood. Той купува буквата "Y" с 27 000 долара от джоба си.

Пиел е по 36 бутилки Пепси на ден.

Хю Хефнър почина на 91 години в имението на Playboy. След смъртта му култовата вила е предадена на съседа му Дарън Метропулос, който заплати 100 милиона долара за нея през 2016 г. с уговорката Хю Хефнър да живее там до края на живота си.

Хефнър е погребан до Мерилин Монро на частна церемония. Мястото до гроба на холивудската актриса Хю Хефнър закупува през 1992 г. за 75 хиляди щатски долара. То е в гробищния парк "Уестууд вилидж" край Лос Анджелис. 

Хю Хефнър живя дълъг и пълноценен живот, изпълнен с много красота и щастие. Той така и никога не излезе от русия с период...

"Пикасо е имал своя розов и син период. Аз съм в своя рус период в момента."

Хю Хефнър

Embed from Getty Images