През последните седмици инстаграм профилът на Йоана изобилстваше от екзотични снимки на самотни бели плажове на фона на кристално чиста вода. Свързахме се с изпълнителката на "Да не спим", за да разберем повече за нейното приключение и то се оказа повече от нестандартно пътуване до Малдивите. Ето какво разказа Йоана Димитрова от X Factor пред Life.dir.bg:

"До това райско кътче ме докоснаха двама приятели, които отиват за трети път... Интересното беше, че за тях Малдивите вече не бяха просто дестинация, а път към приятелството. Бяха близки с местните на един от хилядите острови, на който прекарахме цял месец.

Вижте Йоана на Малдивите >>

Без лукс, без туристи, само кристалната вода, белите плажове и милите местни жители.

С приятелите ми обичаме да се срещаме с различните култури и идеята да бъдем при местните ни грабна от първия път. Планирахме пътуването още миналото лято и нямахме търпение да дойде месец февруари. Прекарахме доста време в път - 15 часа, но никога няма да забравя гледката от самолета, когато преминавахме над Индийския океан и видях всички тези малки островчета, сгушени в тюркоазените води. Кацнахме в Мале и усетихме високата разлика в температурите, с която впоследствие свикнахме бързо. Островът, който посетихме, се казва Kaashidhoo и със сигурност не е обичайната туристическа дестинация!"

Снимка: Личен архив

Пътуването до острова на изпълнителката на "Вирджиния рекърдс" не минава напълно гладко, тъй като, както самата Йоана казва, нейният късмет често я въвлича в нестандартни ситуации:

"Трябваше да продължим до острова с лодка, което се оказа отново доста паметно преживяване, тъй като при прехвърлянето на багажа в лодката, куфарът ми беше изпуснат във водата и абсолютно всичко беше мокро - дрехи, лаптоп, зарядни, обувки, бижута, камера... Разбира се, все на мен се случват подобни неща, но това не ми попречи да се насладя на красотата около мен."

"Стигнахме до острова и веднага усетихме гостоприемството на местните. Невероятно добри и истински хора", разказа ни Йоана.

"Посрещнаха ни с кокоси, украсени с цветя. Беше ни ясно, че този месец ще се наслаждаваме само на натурални напитки, прясна риба и много вкусни плодове!"

Снимка: Instagram

Певицата се отдава на спокоен живот, далеч от градския шум и максимално близо до природата. И се чувства като преродена:

"На това пътешествие се случиха толкова много неща, които ме заредиха на максимум! Този свят там няма нищо общо с този... "нашия"! Ходиш бос по цял ден, не се интересуваш как си облечен, как изглеждаш или какво ще стане утре. Бяхме отново деца! Безгрижни, истински, открити и откриващи нови неща всеки ден. Всеки ден ходехме да се гмуркаме и бяхме удивени от живота на океанското дъно! Виждахме хиляди пасажи рибки, всякакви цветове. Също така костенурки, скатове, акули, делфини и безброй корали и миди."

"Всяка вечер посрещахме залеза на плажа, на който бяхме само ние! Беше вълшебно... Толкова звезди никога не бях виждала!", каза очарованата от Малдивите певица. Тя създава специална връзка с хората от острова и остава завинаги в сърцата им:

"През деня с нас винаги имаше някой местен и страшно много се привързахме към тях. Запознахме се с децата им. Едно от момченцата, което беше на 10, се влюби в мен и му беше много трудно да ме пусне, когато си тръгвахме.

Снимка: Instagram

Направо сърцето ми се късаше! Подаряваше ми всякакви малки нещица, които той беше направил или намерил. Беше толкова мило. Всичко, което правеха за нас там."

Йоана е в България от 4 дни, но още мечтае за безгрижните моменти сред божествената природа на Малдивите и новите й приятели там:

"Вече ми липсва добротата им, искрените им очи и начинът им на живот. Хубаво е да знаеш, че някъде там го има онзи свят... В който моралното е по-важно от материалното!

Със сигурност ще се върна!"

Снимка: Личен архив