Членовете на рок бандата Kiss оповестиха, че ще тръгнат на прощално турне през януари 2019 г., защото искат да се сбогуват с феновете, докато все още могат да изнасят впечатляващи шоута, които вълнуваха публиката през над 45-годишната им кариера.

Привлекли вниманието с гримираните си лица, дългите си коси и сценичните си костюми, музикантите от Kiss бяха сред най-известните изпълнители на глем рок през 70-те години на миналия век с хитовете си, сред които "Rock and Roll All Nite".

"Изпълнени сме с много гордост, себеуважение и любов към феновете. Искахте най-доброто и получихте най-доброто - това е най-горещата банда в света", каза 69-годишният басист и вокалист на бандата Джийн Симънс.

Турнето "End of the Road" ще започне с шоу във Ванкувър на 31 януари следващата година.

"Очаква се то да продължи две-три години, като концерти ще бъдат изнесени в целия свят", отбеляза Симънс, цитиран от БТА.

От албумите на Kiss са продадени над 100 милиона копия. Бандата е смятана за предтеча на хеви метъл групите от 80-те години на миналия век, като "Мотли крю".

Kiss в момента включва двама членове от първоначалния й състав - Симънс и вокалиста и китарист Пол Стенли, както и китариста Томи Тейър и барабаниста Ерик Сингър.