Денят ни обикновено започва в тъмни зори и завършва късно вечер. Всеки от нас си е мечтал не един и два пъти да може да си спести поне част от досадните задължения, които го чакат.

Добрата новина е, че в последно време се появиха онези страхотни машинки, които докато сте в парка с децата, почистват перфектно пода, а някои дори и мият. Между другото има и за прозорци, защото нали се сещате онази досадна съседка от четвъртия етаж, която мие терасата си върху вашите перфектно измити прозорци поне три пъти дневно.

И след като домът ви вече свети от чистота, благодарение на постиженията на съвременната техника, е време да се насочите към работното си място. Е, ако имаше начин просто да се телепортирате, за да не се налага да висите в безкрайните времеемки задръствания, щеше да е чудесно, но на този етап можете да сте доволни, че на работа имате стабилен помощник, на когото можете да разчитате. Чудесно е, че промишлените роботи вече са близо до нас и ни помагат във всяка една дейност, прецизни са, сигурни са, а и за вас е чудесно, че имате доверен помощник в работата.

Ако сте дете на лекари или вие самият сте лекар няма начин да не сте се сблъсквали с онази неприятна част от тази иначе толкова хуманна професия, а именно - дежурствата и спешните повиквания. И докато детето ви ви чака за обещаната партия шах, на вас ви се налага да отскочите по спешност на работа. Добрата новина е, че вече има кой да ви замести. Не се притеснявайте, не като родител, а като съперник в шаха. Запознайте се Chessrobot. Можете да се срещнете с него до 27 октомври в Serdika Center. Бъдете сигурни, че е достоен съперник за вас, да може да играе едновременно и с малкия ви шахматист, а защо да не се включи и още някой. За гросмайстора на роботите това си е детски мат.

Снимка: Вихро Ласков за Dir.bg

Дамите във вашата компания може да загубят търпение да чакат 15-минутната контрола на партията шах, затова може да се насладят на компанията на робо-танцьорите, признати за най-подвижните роботи в света, а и защо и те да не се поразкършат с тях.

За целта няма да ни е излишна малко музика и в този момент на правилното място се появява Miss Face - роботът-бийтбоксър, който не само имитира перфектно бийтове, а пее, разговаря, разказва шеги и е цар на мимиките.

Тази чудесна подборка има нужда и от малко "животинско" присъствие. Игривото кученце Aibo е истински приятел, на когото да се порадвате, да погалите и да получите един "мокър" език в знак на особено внимание.

Снимка: Вихро Ласков за Dir.bg

Добре че все пак не е котка, защото последният робот, който ще ви представим е Robofish. Той се държи като истинска риба и може да заинтригува всяка уважаваща себе си котка, а и всички почитатели на рибата клоун Немо от едноименния анимационен филм.

Снимка: Вихро Ласков за Dir.bg

Остават броени дни, в които можете да се срещнете с тези страхотни роботи лично в Serdika Center всеки работен ден от 12 до 20:00 часа, а на 27 октомври от 11 часа, да се отбиете с децата, когато ще има неделна чуднотека. Там ще ги очакват специални работилници за деца, а и много забавления с интелигентните машини.