Нов Джеймс Бонд се задава на големия екран, а две от най-актуалните към днешна дата холивудски звезди са готови да премерят сили за неговия емблематичен смокинг, принадлежал преди това на Даниел Крейг. След като той взе решението да се откаже от образа на прочутия британски шпионин, в средите започнаха да се разпространяват различни твърдения за самоличността на следващия Агент 007, по-голямата част от които наскоро бяха опровергани от представители на индустрията.

Сега обаче чуждестранните медии предават, че към този момент студиото "EON Productions", стоящо зад екшън поредицата, се колебае между две конкретни имена, които счита за напълно подходящи в задачата да се превъплътят в култовия герой, способен да обезоръжи всяка дама, карайки коленете ѝ да омекнат с точно толкова бърза скорост, с каквато лети по улиците, седнал зад волана на прочутия си Aston Martin.

Те принадлежат на актьора от филма "Убийствен влак" Арън Тейлър-Джонсън и този от сериала "Емили в Париж" Люсиен Лависконт, които, както изглежда, са основните фаворити за ролята на легендарния разузнавач от МИ6.

Господата, които в миналото са влезли в обувките на Бонд, са Шон Конъри (1962-1967, 1971, 1983), Дейвид Нивън (1967), Джордж Лейзънби (1969), Роджър Мур (1973-1985), Тимъти Далтън (1987-1989), Пиърс Броснан (1995-2002) и Даниел Крейг (2006-2021).

Наскоро близък източник до Тейлър-Джонсън разкри пред вестник "The Sun", че актьорът се е срещнал с продуцента на поредицата - Барбара Броколи, като се е явил на прослушване още през миналата година, но все още нищо не е потвърдено, въпреки че екранният тест е минал "много добре".

"Сега той е един от фаворитите", каза източникът. "Впечатлил е кастинг директорите толкова много, че дори са го помолили да го снимат в известната за франчайза поза, в която се държи пистолет. Това е нещо, което правят всички мъже, избрани да пресъздадат персонажа пред камера."

"Този ход го приближава с една крачка до подписването на договора", смята източникът. "Екипът бе впечатлен както от неговия талант, така и от богатия му каталог с екшън заглавия, в които е участвал."

Друг източник обаче разкри, че Лависконт също е обмислян от продуцентите на предстоящата лента като потенциален избор за персонажа, допълвайки, че Броколи е абсолютно очарована от него.

"Люсиен отговаря на всички нейни изисквания", каза запознатият пред в. "The Mail". "Освен големите си актьорски заложби, той е изключително красив. Отделно, през последните 18 месеца, откакто се присъедини към "Емили в Париж", спечели много нови фенове на своя страна", убеден е той, изтъквайки, че създателите на филма вече си представят 30-годишният мъж, роден в Бърнли, графство Ланкашър, в елегантното облекло на 007.

Единствената спънка по пътя му към него обаче може да бъде участието му в риалити предаването "Big Brother" през 2011 г., на което останалите продуценти, с изключение на Барбра, не гледат с добро око.

Любопитен факт е, че преди няколко години, докато Даниел Крейг все още бе лицето Джеймс Бонд, ръководителят на британската разузнавателна агенция Алекс Йънгър категорично заяви пред в. "Daily Mail", че ако героят, създаден през 1952 г. от писателя Иън Флеминг, бе реален човек, никога нямаше да получи работа в истинското МИ6. Според него животът на 007, който е наситен с ръкопашен бой и романтични афери с най-красивите жени под слънцето, далеч не е реалистичен, както навярно мнозина предполагат. По думите на шефа на службата за външно разузнаване той със сигурност щеше да бъде отхвърлен.

"За разлика от Джеймс Бонд, агентите на МИ6 нямат право да поемат по кратки морални пътища. Впрочем, силно развитото чувство за етика е едно от първите качества, които търсим в служителите си.

Може да се каже, че Джеймс Бонд нямаше да премине през процеса ни на подбор. Макар да споделяме неговите качества на патриотизъм, енергия и упоритост, един агент на разузнаването от реалната МИ6 има висока степен на емоционална интелигентност, цени екипната работа и винаги спазва закона, за разлика от господин Бонд", обяснява Йънгър.