Като вече поотраснало дете, превърнало се в работеща жена, майка, шофьор и въобще човек, който съвместява ролите на съвременната градска дама, ми се налага всеки ден да се боря с предизвикателства, графици и забързан начин на живот.

Има обаче едни моменти, в които забравям всичко и се отдавам на игри съвсем по детски със синовете ми. И сякаш с машина на времето се връщам в детството ми, когато брат ми ми разрешаваше да изсипя на пода кутията с най-скъпото му - колекция от метални колички, подпирахме една дъска на фотьойла в хола, след това големия световен атлас с твърди корици на родителите ни и накрая задължително нещо за отскок, за да си построим своеобразна писта.

Ако си спомняте, да притежаваш подобна колекция, си беше истинско богатство. Днес децата имат огромен избор на всякакви малки съкровища. За феновете на "Междузвездни войни", какъвто е големият ми син, има цяла серия с героите от сагата, а за малкия, който обожава пикапи и джипове в различни цветове, има всякакви варианти. И тъй като днес е далеч по-достъпно да притежаваш едно от тези съкровища на Hot Wheels, кутиите все повече се изпълват, а бартерите в стил "ти ми дай синия джип, аз ще ти дам бялата състезателна кола, която е много бърза" са ежедневие.

Едва ли е нужно да обяснявам на други родителите, че едни от малкото моменти на спокойствие, в които децата намират пресечни точки и съвместни игри и не се чуват виковете "ама той ме дразниии", са именно тези, когато се потапят в света на своите колички, състезания, писти.

Освен че е забавно, развива креативността им, защото през цялото време кроят и пренареждат импровизирани рампи, мостчета, тунели и какво ли още не. А и има и образователен ефект, защото в играта чрез наблюдение установяват сами как работят законите на физиката. Изпробват защо и как едната количка е по-бърза от другата и как повърхността, върху която се движат, влияе на скоростта им.

Моите синове се вълнуват и от всякакви природни явления и може би пистата "Бягство от изригващ вулкан" е нещото, което наистина ще ги впечатли. Като се има предвид, че Коледа наближава и времето за пазаруване все повече се скъсява, със сигурност ще набележа някои от най-интересните комплекти според интересите на всеки.

Mattel Bulgaria

Комплектът Hot Wheels "Спаси се от акулата" има доста страховит вид. Съдържа една количка, но спокойно може да използвате и всички останали, които вече така или иначе имате, за да е пълна забавата. Цената му е поносима, а и ако не искате да се затрупвате с твърде много играчки около празниците, може да предложите на близки или роднини да направят този подарък на детето, така че едновременно да се сдобие с яка играчка с приложение и да ги улесните в избора им. Другата интригуваща алтернатива ще се хареса на всеки малък любител на динозаврите.

 

Mattel Bulgaria

Силата на Т-Рекс с количка пък е атрактивен катапулт с най-хищния динозавър, който се върти във всички посоки и о! Не! Количката може дори да попадне в устата му. В студените дни, когато прекарваме много време вкъщи, е важно да осигурим достатъчно забавни моменти за децата, за да не напрягаме излишно обстановката, а и признайте си, че няма да откажете да се изпробвате играчките.

В 51-годишната си история брандът Hot Wheels е създал огромен асортимент от всякакви чудновати решения, които децата обичат да гледат по анимационните филмчета и се радват истински, когато получат подарък с някои от тези каскадьорски писти, за да могат да ги изпробват от първо лице.

Ако си мислите, че само момчетата се увличат от колите, това далеч не е така. Винаги, когато имаме гости, момиченцата първи посягат към количите и предлагат да се състезават.

Колкото и да не държим на марките, трябва да призная, че Hot Wheels са най-добрите малки колички, които съм купувала, вече споменах за голямото разнообразие на цветове и форми, но и друго много важно нещо е, че са много издържливи. Устояват не само на "тежките катастрофи", на които са подложени, а и на ежедневно носене в детската градина и в училище.

Неслучайно Hot Wheels влязоха в Залата на славата на играчките през 2011 година. Ако ме питате, трябваше да се случи по-рано, но важното е, че са там, където им е мястото.