Страх ме е да не бъда като някого, когото мразя, страх ме е от провал, страх ме е да не загубя контрол. Обичам да намирам баланса между хаоса и контрола във всичко, което правя в живота си. Страх ме е да тръгна по един или по друг път, да се изгубя в нещо или да изгубя всичко, за да се потопя в него. И ме е страх да не се превърна в напълно послушна овца в обществото.

Мерилин Менсън

 

Мерилин Менсън, чието истинско име е Брайън Хю Уорнър, е роден на 5 януари 1969 г. в Kантън, Охайо. Родителите му са Хю и Барб Уорнър. Баща му е с германски произход. Брайън е отгледан като член на епископалната църква и учи в християнско училище. Там наистина намразва Християнството. Често прави секс списания и ги продава на съучениците си. Когато е в десети клас, успява да убеди родителите си да го преместят в общинското училище.

Вижте снимки на Мерилин Менсън >>

Съществуват твърдения, че като малък Мерилин Менсън е бил жертва на сексуалните интереси на техен съсед, както и че често е експериментирал със сексуалните играчки на дядо си Джак.

Скрийншот: Guff

След като завършва гимназия, семейството им се премества във Форт Лодърдейл, Флорида, където баща му започва нова работа. Там Брайън учи журналистика и театър в колежа "Broward". Започва да пише поезия и кратки разкази. Работи в музикален магазин, но го уволняват. Започва работа като журналист за местно списание. Интервюира няколко известни музиканти като Трент Резнър от групата Nine Inch Nails. Често посещава рок клубове. Решава да създаде своя рок група. Повлиян от музиката на Ози Озбърн и KISS, намира музиканти със същите интереси и формират бандата Marilyn Manson and the Spooky Kids. Измисля сценичния си псевдоним Мерилин Менсън като съчетание между имената на актрисата Мерилин Монро и психоубиеца Чарлс Менсън. След време бандата се преименува на Marilyn Manson и членовете ѝ се сменят. Трент Резнър става продуцент на първите три албума на групата - "Portrait of an American Family", "AntiChrist Superstar" и "Mechanical Animals", последният от които е най-успешният албум на Мерилин Менсън.

Менсън се превръща в знаменитост най-вече заради антихристиянските послания, които отправя в песните си. Той продължава да издава все по-нестандартни албуми - "Holy Wood", "The Golden Age of Grotesque" и сборния му албум "Lest We Forget: The Best Of...". Снима се и в киното. Някои от забележителните му роли са във филмите "Jawbreaker" (1999), "Party Monster" (1998) и "The Heart Is Deceitful Above All Things" (2004).

Жените в живота на Мерилин Менсън...

Една от първите известни връзки с жена на Менсън е тази с Миси Ромеро. Двамата са заедно от 1992 до 1997 г. Всичко завършва с бременност и аборт. Въпреки това Миси и Менсън все още са приятели.

Мерилин Менсън и Миси Ромеро

Скрийншот: FamousFix

Когато Мерилин Менсън навлиза в света на звездите, той се запознава и започва връзка с актрисата Роуз Макгоуан. Сгодяват се и са заедно от 1998 до 2000 г., след което се разделят поради пристрастеността на Менсън към кокаина.

Embed from Getty Images

Мерилин Менсън и Роуз Макгауън на премиерата на "Sleepy Hollow" през 1999 г.

След това Менсън се влюбва в танцьорката Дита фон Тийз и се сгодява за нея. Сватбата им е в замък в Ирландия през 2005 г.

Embed from Getty Images

Мерилин Менсън и Дита Фон Тийз през 2006 г.

Две години по-късно двойката се развежда, след като Менсън изневерява на Дита с актрисата Евън Рейчъл Ууд.

Embed from Getty Images

Мерилин Менсън и Евън Рейчъл Ууд

Двамата са заедно от 2006 до 2008 г., а след това от 2009 г. до 2010 г. Годежът им бива отменен.

През 2020 г. Менсън се ожени за фотографката Линдзи Усич.

Мерилин Менсън и Линдзи Усич

Снимка: Getty Images

Най-характерното за нестандартния Мерилин Менсън...

Носи цветни лещи с различни цветове на двете очи.

Има марка контактни лещи с неговото име - "The Marilyn Manson Look".

Говори руски език.

Появява се със странни сценични костюми.

Носи силен грим и гарваново черна коса.

В свободното си време обича да рисува и да пише.

Прави изложба на свои картини в "The Los Angeles Contemporary Exihibitions museum". Някои от тях са купени от Никълъс Кейдж, Джак Озбърн и Флий от Red Hot Chili Peppers.

Видеоклипът на "(s)AINT" е бил забранен в САЩ.

Фобиите на Менсън...

Те не са никак малко. В интервю за списание Rolling Stone, музикантът признава, че е много срамежлив. Освен това страда от фобията, че къщата му ще се запали някой ден. Затова остава по бельо, което смъква до глезените си, дори когато прави секс и винаги оставя лампите да светят, така че да може бързо да избяга, когато стане "напечено". Също така не обича да бъде интимен с хората.

Странните колекции на Менсън...

Сред странните премети, които музикантът колекционира, са метални кутии за обяд, медицински протези, стъклени очи, фалшиви части на тялото, както и фетус в буркан, който му бил даден като подарък.

Най-добрият му приятел е Джони Деп. Двамата често са заедно и на сцената и дори имат еднакви татуировки. Една от тях е надписът "no reason" на китките си. Любимият му филм е "Willy Wonka & The Chocolate Factory" и той наистина много искал да играе в неговия римейк. Но ролята отива при приятеля му Джони Деп. Деп пък използва сценичния образ на Менсън, за да изгради характера си във филма.

Мерилин Менсън и Джони Деп

Снимка: Getty Images

Онова, което не те убива, оставя белег...

Мерилин Менсън