На 16 декември стана известна новата носителка на титлата "Мис Вселена" - 24-годишната Катриона Грей от Филипините. България, в лицето на чаровната Габриела Топалова, не успя да се класира в топ 3 на конкурса. Пред Life.dir.bg тя разказа подробности за представянето си на събитието, чакано с нетърпение по цял свят.

Вижте снимки >>

Габриела е прекарала празниците в България:

"По традиция на Коледа се събираме цялото семейство. Посрещаме празника светло и с много радост, подаръци и смях! Така и направихме тази година, беше вълшебно! Новата година посрещнах с голяма група приятели, сред които имаше и доста непознати, на вила в балкана. Обменихме опит и се забавлявахме от сърце."

Снимки на новата "Мис Вселена" >>

"Мис Вселена България" 2018 сподели, че след завръщането си най-много се е зарадвала на близките си, които са я чакали с нетърпение:

"Чувствам се като вкъщи. Първите дни всичко ми беше като насън - цялото преживяване в Тайланд, конкурсът, както и всички хора, станали част от живота ми там. Имах нужда от няколко дни за адаптация. Бях посрещната от любимите ми хора на летището, което допринесе за повече весели мигове."

Габи е била впечатлена от организацията:

"Конкурсът се организира от абсолютни професионалисти, знаят как да вършат работата си. Грижат се за всички с изключителна прецизност и точност. Благодарение на тях се почувствах част от голямото семейство на "Мис Вселена". Това, което ме впечатли в Тайланд е специалната енергия, която витае във въздуха. Хората са усмихнати, трудолюбиви и мили. Пълно е с храмове и екзотични плажове..."

Любимите моменти на Топалова от конкурса са 3 - откриването с Ne-Yo, индивидуалното представяне по бански и това с официални рокли:

"Почти всички бяха на мнение, че съм се представила най-добре в тура по бански - със самочувствие и увереност, усмивка, присъствие и тяло във форма."

На въпроса дали е спечелила нови приятели в Тайланд тя отговаря:

"Да не забравяме, че все пак това е състезание и трябва да си внимателен с всички. Аз трудно наричам някого свой приятел. Въпреки това, бих казала, че спечелих много добри и ценни познанства от целия свят, които могат да прераснат в приятелства. Имам множество покани за гостуване в Армения, Русия, Китай, Бахамите, Камбоджа, Коста Рика, отново в Тайланд и къде ли още не, очаквам и тях на гости в България."

Снимка: Facebook

"Не спирам да планирам все повече и повече неща" - така Габриела Топалова вижда бъдещето си - "Но като за начало смятам да завърша бакалавърската си степен в университета, да намеря най-доброто място, на което да продължа магистър. Още мисля върху това дали да бъде в България или не. Детската ми мечта е да стана певица, напоследък актуализирам този си талант. Друга моя мечта е да бъда журналист. Ще продължа и с модните ми ангажименти. Само времето ще ми покаже пътя. Знам, че с каквото и да се заема, ще дам всичко от себе си!"