Първата дама на САЩ Мелания Тръмп е била оперирана успешно от доброкачествено образувание в бъбреците, съобщиха от Белия дом.

Вижте снимки на Мелания >>

"Тази сутрин (местно време в понеделник) първата дама Мелания Тръмп бе подложена на процедура по емболизация за лекуване на доброкачествен проблем в бъбреците. Процедурата се увенча с успех и нямаше усложнения", каза в комюнике говорителката на съпругата на президента на САЩ Доналд Тръмп.

48-годишната Мелания, бивша словенска манекенка, е настанена във военната болница "Уолтър Рийд" в предградие на столицата Вашингтон. Повече подробности за състоянието й не бяха дадени.

Според двама уролози, които не са запознати лично със случая, най-вероятно става въпрос за вид неканцерогенен (доброкачествен) бъбречен тумор, наречен ангиомиолипом, посочва АП.

Мелания по всяка вероятност ще остане в болница до края на седмицата. Тя бе видяна за последно на обществено място в сряда - на събитие в Белия дом в чест на майки и съпруги на военни.

Президентът на САЩ посети своята съпруга, допълват от БТА. Тръмп определи процедурата като успешна и каза, че Мелания е в добро разположение на духа. Той остана повече от един час при съпругата си и на излизане не направи изявление за медиите.

Вицепрезидентът Майк Пенс разкри, че операцията е била планирана отдавна. "Мелания вече се възстановява", отбеляза той.