Pavell & Venci Venc" нямат нужда от представяне, те вече са били във всеки дом в България поне с музиката си. Скоро отново покориха публиката с новото си парче "Не бих могъл", което изпълняват заедно с Любо Киров, а освен това станаха едни от основните български изпълнители, които популяризират платформата Tidal в България. Това е само поредното доказателство, че Pavell & Venci Venc" с охота се впускат в нови предизвикателства и умеят да извличат най-доброто от тях. Сред най-добрите е и новото им видео към парчето "Не бих могъл", в което момчетата показват любимите си жени. Павел - своята половинка Кристина, а Венци - малката си дъщеричка Агуая.

Вижте снимки на Pavell & Venci Venc' >>

Здравейте, момчета. Как сте? Какво се случва с вас?

Pavell: Много работа, пътуване, когато сме в София прекарваме всеки свободен момент в студиото и довършваме нов албум, в който почти няма тракове, които сте чували и който ще начертае онова, което ще ни се случва през следващите няколко месеца.

Venci Venc': Живеем едновременно в няколко свята - обикаляме България и се срещаме с публика, буквално спим в студиото, за да завършим новия си албум, работим по парчета на наши колеги, снимаме видеа, почти ежедневно се срещаме с екипа, за да подготвим кампанията около албума. Не ни е скучно.

След 6 години в играта, как виждате себе си оттук нататък?

Pavell: Албумът, който подготвяме, е погледът ни напред от музикална гледна точка.

Момчета, вие сте сред звездите, които популяризират платформата Tidal в България. Кажете с няколко думи по вашия начин за какво точно става дума.

Venci Venc': Tidal е една платформа, която позволява на артисти от целия свят да съществуват в една вселена с широк репертоар, който наистина задоволява слушателите. За нас е чест и удоволствие да бъдем посланици на една нова ера в музикалния свят.

Pavell: Спомням си първия път, в който чух, че Джей Зи изтегля цялата си продукция от другите музикални платформи, за да я концентрира в нещо, наречено Tidal. Тогава си казах, че ако Джей Зи прави това, значи наистина става дума за най-доброто.

Pavell & Venci Venc"

Снимка: Vivacom

Вие колко често ползвате Tidal?

Venci Venc': Досега стрийминг платформите са нещо, което много ни вълнува и влиза в бита ни като артисти, автори и композитори. Използвам го без мярка всеки път, когато съм под душа. Тогава стават най-хубавите ми изпълнения, които никой никога не чува - за щастие (смее се).

Pavell: Не слушам музика в колата, защото доста ме разсейва, но когато тръгвам на по-дълъг път и пътувам по магистрала, където е по-спокойно, избирам си плейлист в Tidal и си пускам музика, за да слушам парчетата с по-високо качество.

Pavell & Venci Venc"

Снимка: Vivacom

Слушате ли парчета на ваши колеги там или само вашите си слушате?

Pavell: Стараем се винаги да бъдем запознати със случващото се на музикалния пазар.

Venci Venc': Не обичаме да се ограничаваме.

Какво най-много харесвате в Tidal?

Venci Venc': Това, че е първата и единствена платформа, създадена от музиканти, за да няма никаква бариера между артистите и феновете.

Pavell: Има огромна разлика между Tidal и другите стрийминг платформи - качеството на звука е много по-добро.

Pavell & Venci Venc" и Любо Киров

Снимка: Virginia Records

Публиката много харесва новото ви парче с Любо Киров "Не бих могъл". Вие сте много различни като темперамент, като звучене, но се е получила страхотна спойка между вас. Лесно ли се работи с него?

Pavell: Винаги сме искали да направим песен заедно с Любо Киров и ето, че това най-накрая се случи. Още когато работихме върху демото на "Не бих могъл" заедно с нашите близки приятели и колеги Пламен и Иво Добреви, знаехме, че това парче заслужава най-добрия български глас, който да включим на припева. И двамата с Венци бяхме категорични, че това е именно Любо Киров. Той е страхотен човек и професионалист и много лесно се работи с него.

Venci Venc': Уникалният му тембър е изключително разпознаваем и сме горди, че успяхме да направим първата си, но не и последната колаборация с този голям български изпълнител.

Venci Venc" и дъщеричката му Агуая

Снимка: Virginia Records

Как се роди това парче? С какво е по-различно от другите ви песни?

Pavell: Както вече споменах, в една пролетна нощ с Пламен и Иво се бяхме събрали, за да правим музика заедно. Тогава създадохме 4 парчета и едно от тях беше "Не бих могъл".

Venci Venc': Това е проектът, в който за първи път имахме възможност да покажем една по-различна част от нас и хората да видят, че на всички ни се случват едни и същи неща, но по-различно време и с различни хора.

Pavell и приятелката му Кристина

Снимка: Virginia Records

Обичате ли да провокирате публиката или просто така ви се получава?

Pavell: Не е от желание за провокация на публиката, а по-скоро към самите нас. Опитваме се да се надграждаме ежедневно и всъщност това беше една от причините да се качим на Черни връх полуголи на -17 градуса по време на снимките на "Без религия". Ако публиката усеща точно тази провокация и я харесва, това е супер.

Pavell & Venci Venc"

Снимка: Virginia Records

А какво искате да кажете на феновете си и на хората, които ви харесват?

Pavell: Пожелаваме им един добър живот.

Venci Venc': Работете здраво и никога не спирайте да мечтаете, защото в един момент може да се окаже, че най-смелата ви мечта е на една ръка разстояние, като за сбъдването ѝ просто се изисква труд, постоянство и правилна посока.