Бразилският супермодел Адриана Лима днес навършва 39 години. Тя влиза в света на модата много малка, когато е на 15-16 години и става известна като един от най-приказните Ангели на Victoria's Secret, след като започва да дефилира на прочутото модно шоу през 2000 г.

Вижте снимки на Адриана Лима >>

Невероятно, но факт - малката Адриана Лима вече е 39-годишна жена, която има две дъщери Валентина и Сиена. За съжаление, най-вече за съпруга ѝ, Адриана и баскетболистът Марко Жарич, се разделиха.  Двамата бяха женени от 2009 г. до 2016 г.

Има доста неща, които не знаем за Адриана Лима, но си струва да бъдат споменати.

Тя е със смесена кръв, както са и около 80 милиона бразилци. На това се дължат чертите ѝ, светлите очи и тъмната коса.

Не винаги е искала да бъде модел. Като дете тя никак не е обичала да се снима. Адриана Лима влиза в модния бизнес много малка. участва в първия си конкурс на 14-годишна възраст, когато нейна приятелка я моли да се яви заедно с нея. Лима печели конкурса и на 15 години влиза в "Supermodel of the World", в който се класира на второ място.

Била е девствена до сключването на брака си с Марко Жарич и е много религиозна. Още преди да се омъжи Адриана е била много ясна в желанието си да не прави секс преди сватбата. И е подчертавала, че е религиозна и чете Библията преди всяко модно шоу. Дори е искала да стане монахиня, когато е била малка. За много хора е невероятно, че Лима остава девствена до сватбата си, когато е на 27 години. Още повече, че е имала връзка с Лени Кравиц, като и двамата са категорични, че не са правили секс по времето, в което са били заедно.

Адриана Лима и Марко Жарич

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Да, Адриана Лима е била гадже на Лени Кравиц, а той е бил неин любим изпълнител и идол, когато е била малка. Двамата започват връзката си през 2001 г. Историята разказва, че Кравиц се влюбил в нея в мига, в който я зърнал (което не е много трудно, нали). Той ѝ прави предложение за брак през 2002 г. и двамата заживяват заедно. Лима дори се снима във видето му "Yesterday is Gone", но романсът им приключва на следващата година. В интервю, което Лени Кравиц дава по-късно, той заявява, че сякаш отново е девствен, защото не е правил секс от около 3 години, колкото е и продължителността на връзката му с Адриана Лима. Скоро след това манекенката започва да излиза с принц Венцеслаус от Лихтенщайн, но тази приказка също има своя край след 3 години.

Адриана Лима е много популярна в Италия. Дори я наричат "Катрин Зита Джоунс на Италия", защото там моделът е на голяма почит и е предпочитано лице за много модни издания и реклами.

Getty Images/Guliver Photos

Често я критикуват за хранителния ѝ режим. В миналото Адриана Лима разкрива, че девет дни преди всяко шоу на Ангелите, тя спира всякаква твърда храна и преминава само на консумацията на течности. 12 часа преди самото шоу не консумира нищо, дори и вода. А тази диета не звучи много здравословно.

Не е стъпвала във фитнеса преди да роди първото си дете. Е, някои хора просто имат добри гени. Сега вече поддържа форма с бокс поне два пъти в седмицата, като тренировките ѝ са около 90 минути всяка.

Държи рекорд на Супербоул. Не, не е играла, но е участвала в реклами на култовото за Америка събитие. Рекламата на Супербоул, в която се снима Адриана през 2008 г. става най-гледаната на спортното събитие със 103,7 милиона гледания. А през 2012 г. става първата знаменитост, която участва в две реклами по време на Супербоул.

Getty Images/Guliver Photos

Иска да бъде доктор. Адриана Лима казва, че е влязла в модната индустрия твърде рано, преди да знае какво точно иска да прави в живота си. Но през 2006 г. споделя, че много желае да бъде педиатър.

Занимава се с благотворителност и то усилено. Явно Лима може да бъде Ангел не само на подиума, но и в живота. Манекенката прави много за сиропиталище, което се намира в родния ѝ град Салвадор в Бразилия. Включва се и в редица други благотворителни инициативи, включително и във фондацията на Новак Джокович.

Getty Images/Guliver Photos