Тазгодишният кинофестивал в Кан бе открит с пищен червен килим. В дните до 25-и май форумът ще фокусира вниманието не само върху кинолентите, участващи в надпреварата за голямата награда "Златна палма", а и традиционно върху всички звезди, които дефилират по легендарния червен килим на стълбите пред фестивалния комплекс на булевард Кроазет.

Вижте роклята >>

Въпреки че в официалната програма на форума няма включен български филм, на червения килим България, в лицето на София Борисова, триумфира за втора поредна година. Известната италианска актриса и продуцент Тициана Рока отново избра рокля на най-титулуваната българска дизайнерка, за да блесне на откриването. След като бе определена през 2017 година като една от най-стилните звезди на наградите БАФТА в Лондон, облечена в рокля висша мода на Борисова, и бе ослепителна на миналогодишното издание на фестивала в Кан, тази година Тициана Рока отново се довери за визията си на родната ни дизанйнерка.

Още снимки от червения килим >>

Роклята, която избра италианската звезда, е от линията Limited Edition, изработена от черна дантела висша мода с бродирани 3D цветя, обшита с черни кристали, издаде дизайнерката пред Dir.bg. Горната част на тоалета е корсетна, за да подчертае женствените форми на звездата, а долната е многопластова пола в омбре черно-бежов цвят.