Защо Брад Пит е толкова красив? Отговорът на този и други въпроси, свързани със звездата, ни вълнува вече десетилетия. Брад и други сексапилни актьори белязаха съзнанието ни още през 80-те, за да завземат трайно женските мечти през 90-те, че и до днес. Ето го и нашият списък с топ 10 на най-красивите мъже в света на киното от "последното велико десетилетие".

Вижте топ 10 >>

Та защо Брад Пит е толкова най-красив вече повече от 20 години? На първо място заради любопитно изваяните едри скули и мъжествена брадичка, съчетани с безкрайната нежност на плътните му устни, тези чисти, небесносини очи и... хубавата коса. Но неговият всеобхватен чар не се крие само в генетичните му дадености. О, забравихме и божествената костна структува на цялото му тяло, която с малко тренировки се превръща в неустоима гледка. Та, едно от основните качества на Брад на екран, което рядко се забелязва на пръв поглед, са неговите жестове - едновременно безкрайно нежни, но твърди и мъжки. С годините той никога не спря да се развива и придоби нови маниери, които излъчват повече авторитет и сериозност. Красавецът Брад изведе мъжествеността си до едно по-високо ниво в "Гадни КопИлета" и "Кешбол".

Не ѝ беше лесно на Бейби (Мръсни танци - 1987)

Патрик Суейзи сбъдна мечтата за романтика на всички българки през 90-те, пристигайки с малко закъснение на първите видеокасети за масово ползване с "Мръсни танци". Веднага след това той затвърди позициите си, неутрализирайки всички недостойни мачовци в "Крайпътна къща" и ваейки глинени грънци, гушнал знойната Деми Мур в "Призрак". В "Точка на пречупване" пък показа безотговорната си, брадясала и супермъжествена страна, заставайки до друг секссимвол. В този филм бяхме запленени и от студената красота на равната физиономия на Киану Рийвс, която така и не се промени до днес.

Едва ли има жена, която да е останала безразлична към рошавия и луд Ригс в "Смъртоносно оръжие". Мел Гибсън със сигурност не искаше да спира да ни радва с честните си сини очи и продължи в "Завинаги млад", "Теория на конспирацията", "Смело сърце", и много други хитове.

Джони Деп - лице за милиони

Снимка: Pinterest

Най-големият тийн идол през 80-те определено е Джони Деп, извоювал си световна слава със сериала "21 Jump Street". През 90-те продължи да е най-красив за момичетата в "Защо тъгува Гилбърт Грейп", но и за техните майки - в "Новият Дон Жуан". Един млад мъж с може би не толкова перфектно, но още по-нежно лице обаче окупира всички женски сърца с хъса си към актьорството, с висящите вериги от смъкнатите дънки, с огромната неопитомена страст, която излъчва всеки негов персонаж. Леонардо ди Каприо - красив като сълза и още толкова реалистично грозен и естествен, като едно перфектно непораснало момче.

В списъка на Life.dir.bg за най-красивите актьори са и недостъпно палавият д-р Рос от "Спешно отделение" и най-добър приятел на Брад Пит - Джордж Клуни, горещият Десперадо - Антонио Бандерас, винаги перфектният Том Круз ("Топ гън") и прелъстеният от най-хубавата жена ("Хубава жена") Ричард Гиър.

Желанието ние да го спасим и той нас - няма нищо по-секси

Снимка: Instagram

Снимки >>