Теа Минкова е млада, лъчезарна и популярна в Инстаграм, а отскоро е и годеница на Наум Шопов-младши.

Вижте снимки на Теа и Наум >>

Теа, здравей. Да започнем с важните събития. Само преди дни Наум ти предложи брак. Изненада ли беше това за теб или го очакваше?

Беше огромна изненада. Тъй като всичко се случи на рождения ми ден, очаквах да е подготвил нещо, но далеч не съм допускала, че ще ми предложи брак.

Как се случи всичко?

В събота трябваше да посетим събитие - "Овладей шофирането". В един момент Наум ме изненада с това, че aз и той ще се повозим на дрифт автомобилите. Състезателите Алекс Язов-Матрицата и Ангел Харизанов се погрижиха да ми вдигнат адреналина максимално, докато в един момент Наум не слезе от автомобила, в който се возеше, а аз само си мислех "Луд ли е, опасно е да е извън колата". И така, докато не извади кутийка от джоба си. Най-лесното "да", най-светналите очи и най-високото кръвно - всичко в една картинка.

На кого се обади първо, за да съобщиш новината?

Е, как, на мама!

Каква беше нейната реакция?

Разплака се веднага. Оказа се, че няколко дни преди това Наум е отишъл при нея с пръстена, а след това и при неговата майка. Всички го приеха повече от добре. Цяла вечер след годежа шегата беше, че Наум е откраднал рождения ми ден, защото се поздравявахме повече за новината, отколкото че ставам на 26.

Наум с майката на Теа

Няма как да не попитам, планирате ли вече сватба и кога?

Рано е да се каже, че правим сериозни планове за самото събитие. Още се опитваме да си представим как точно искаме да изглежда сватбата ни. Със сигурност ще е нещо нестандартното и най-важното - в тесен кръг.

С Наум сте заедно повече от 6 години. Очакваш ли да се промени нещо след брака?

Годежът и сватбата са просто следващата стъпка преди най-сериозното решение. Вярвам, че и да има промяна, ще е за хубаво.

Казваш "най-сериозното решение", кое е то?

Най-сериозното решение е, че сме готови да станем родители.

Ако върнем малко лентата назад, с Наум се познавате от много години, но какво се случи на небезизвестната случайна среща в тунела на СУ "Св. Климент Охридски", че успя да те впечатли и да сте заедно и до днес?

За да ви кажа конкретно, спомням си, че през 5-минутната ни случайна среща, той не спря да ме разсмива. После през целия ден се сещах неща от разговора ни и се усмихвах.

Известни сте като почитатели на здравословния начин на живот и редовните тренировки. Какъв е твоят режим?

Опитвам се да тренирам 3-4 пъти в седмицата. Хапвам почти всичко с мярка и се старая да бъде домашно приготвено.

Теа в залата

Снимка: Официален профил в Instagram

Наскоро с Наум и семейство Петканови обявихте, че стартирате собствен бизнес. Как се стигна до тази идея и какво точно правите?

Както аз и Наум, така и Дани и Алекс имаме популярност в социалните мрежи. Огромната прилика между нас е, че осъзнаваме отговорността която носим, представяйки живота си, нещата които харесваме и използваме в социалните мрежи. Това ни дава един поглед, който в момента ни помага да развием новото начинание - а именно да подкрепим и изградим млади хора, които имат желание да показват стойностни неща на аудиторията си. Другият интересен проект, който подготвяме двамата с Наум, е "Булгар звер". Това е не просто персонална фитнес програма, а видео уроци, както и "Фитнес Буквар", написан от Наум. Много ни се иска да запалим повече хора да започнат да тренират и следят с какво се хранят.

Учиш и две магистратури в СУ "Св. Климент Охридски" - "Финанси и банково дело" и "Управление на европейски проекти". Как успяваш с всичко?

Аз винаги казвам едно - за млад човек, пълен с енергия, най-важното нещо е да успее да нареди приоритетите си както трябва. Само така може да бъде успешен във всичко, с което се захване.

Как си почиваш? Кои са нещата, които те отпускат?

Аз+Наум+хубав филм+вкусно хапване. Това е почивка.

И двамата с Наум обичате пътешествията. Кои са любимите ти дестинации? И кои са местата, които мечтаеш да посетиш?

Не мога да определя точна дестинация, винаги успяваме да си изкараме приятно - дали ще е в България, или в чужбина. Сега планираме следващата ни почивка, което за мен е най-приятната част - да организирам къде ще ходим, какво ще посетим и дори къде ще хапваме.

Снимка: Официален профил в Instagram

Какви са любимите ви забавления заедно? Обичате ли да излизате с приятели или сте домошари?

При нас винаги се получава така - излизаме с всичките си приятели, изкарваме до сутринта и след това един месец искаме да си стоим вкъщи и да си почиваме. Категорично сме си домошари.

Къде се виждаш след 10 години?

След 10 години се виждам да кажа изречението: "Деца, чакаме баща ви да свърши операция и тръгваме към морето!"