Няма родител, който да не е получавал обаждане от детската градина: "Детето ви е с температура, елате да си го вземете". Особено през пролетта.

Студената и мрачна зима не само понижава настроението на малки и големи, но и изсмуква защитните сили на децата. Затова и често малчуганите са с понижен имунитет, податливи към всякакви вируси и инфекции, точно когато слънцето се опитва да пробие облаците, а пролетта обагря в зелено всичко около нас.

Вместо да играят навън, те са бледи, отказват храна и изглеждат нервни и уморени. В такъв момент трябва имунната система да получава нужното "гориво", за да използва пълния си потенциал.

Понякога обаче здравословното хранене с много плодове и зеленчуци не е достатъчно, защото мъникът упорито стиска устни, когато види нарязаните моркови или парченцата ябълка в своята чиния. Тогава е необходим допълнителен прием на витамини и имуностимуланти, което в никакъв случай не означава, че ще тъпчете децата си с изкуствени неща. Напротив.

Важното е да обърнете внимание какво съдържат препаратите, които ще дадете на детето и най-вече дали са изцяло от природни съставки.

Кои природни средства са най-подходящи?

Несъмнено черният бъз е един от най-мощните имуностимулатори и антиоксиданти, който унищожава в зародиш вирусите, причиняващи грип и други респираторни инфекции. Плодовете му са богати на провитамин А, витамини от група B, каротини, флавоноиди и желязо. Приемът на черен бъз помага за здрави дихателни пътища и за нормално функциониране на имунната система.

Червените плодчета на шипката са отличен имуностимулатор и лек против настинки. Те съдържат до 1000 пъти повече витамин С от цитрусовите плодове, но също така и витамин Е, витамин К, пектин и бета-каротин. В резултат на това шипката оказва силен антиоксидантен ефект, подобрява имунната система и предпазва различни органи и тъкани от оксидативен стрес.

Маточината далеч не е само билка срещу стрес и успокояване на нервната система. Екстрактът от нея подпомага здравето на дихателната система, защото билката притежава омекотяващ ефект върху горните дихателни пътища. Маточината действа като природно антибактериално и противогъбично средство, а богатият й на биофлавоноиди състав подсигурява много ефективно неутрализиране на свободните радикали в организма.

Вече споменахме за важния витамин С, който повишава образуването на борещите се с инфекциите бели кръвни телца, но същата функция има и цинкът. Той също увеличава производството на бели кръвни телца, както и броя на Т-клетките, които се борят с инфекциите. Така и витамин С и цинкът допринасят за нормалното функциониране на имунната система. Допълнително притежават и антиоксидантен ефект.

И накрая, но не на последно място, са необходими пребиотици и бетаглюкани, които оказват благотворно действие върху имунитета и чревната микрофлора.

Бетаглюканите са природни полизахариди, а най-мощните са извлечени от дрождите Saccharomyces cerevisiae, намиращи се в клетъчните стени на маята. Те подобряват работата на имунната система, като активират ключови клетки в организма, наречени макрофаги. Тяхната роля е да прихванат и "изядат" опасните за човека бактерии, вируси и паразити. Бетаглюканите имат силен антиоксидантен ефект. Те укрепват имунната система по един естествен начин, без да превъзбуждат прекомерно имунната система, като някои синтетични имуностимуланти.

Пребиотиците - инулин и галактоолигозахариди, са храна за добрите стомашно-чревни бактерии и спомагат за регулиране на стомашно-чревната флора. Те стимулират растежа на добрите бактерии и дават защита от вътрешни възпаления, като правят имунната система непробиваема.

Разбира се, независимо от усилията ни, ние не винаги ще успяваме да предотвратим някоя настинка или "градинска" хрема. Но когато сме се погрижили децата да имат добри хигиенни навици, пълноценен сън, качествена храна, активно движение и даваме натурални добавки, които подпомагат имунната система, можем да сме спокойни, че каквото е зависело от нас, сме го направили.

Най-важното е децата да бъдат здрави, жизнени и щастливи. А за тази цел винаги можете да разчитате на Марсианци ПРОимун АКУТ и Марсианци ПРОимун ЩИТ.

Марсианци ПРОимун АКУТ - ПРИ ПЪРВИ СИМПТОМИ И БЪРЗ ИМУНЕН ОТГОВОР

MАРСИАНЦИ®ПРОимун АКУТ дава бърз и мощен имунен отговор още при първи симптоми на инфекция на горните дихателни пътища - кашлица, хрема, запушен нос, висока температура, дрезгав глас, възпалено гърло. Изцяло естествен имуностимулант за деца с уникален състав от черен бъз (7 000 mg в доза) и маточина, които подпомагат имунитета и подобряват състоянието на дихателните пътища. Цинкът и витамин С допринасят за правилната функция на имунната система. Сред другите активни съставки на продукти са бета-глюканите от дрожди (Saccharomyces cerevisiae) в изключително висока концентрация - 300 mg в едно саше, галактоолигозахаридите и инулинът, които оказват благотворно действие върху имунитета и чревната микрофлора.

Марсианци ПРОимун ЩИТ - ЗАЩИТА ПРЕДИ, ПО ВРЕМЕ И СЛЕД ПЕРИОДИ НА РИСК

MАРСИАНЦИ®ПРОимун ЩИТ е уникална комбинация от бетаглюкани, черен бъз, шипка и витамин С, без оцветители, консерванти и глутен - състав, съобразен със специфичните нужди на децата. Продуктът осигурява продължителна подкрепа на детския имунитет преди, по време на и след рискови периоди. Препоръчва се при деца, които страдат от често повтарящи се респираторни инфекции, както и в случаите, когато детето за първи път навлиза в големи групи с други деца (ясла и детска градина) или тръгва на училище. Продуктът е подходящ през рискови периоди, както и по време на грипна епидемия.

Материалът съдържа продуктово позициониране.