Кафене за примадоните на кучетата, а именно породата чихуахуа, отваря врати в Лондон. Откриването ще е през месец юли и по този начин в британската столица освен дакелите, които имат свой клуб-кафене, с такъв вече ще разполага и тази порода.

Лентата на "Пъг кафе" ще бъде прерязана в събота, 21 юли. Заведението се намира в близост до лондонската катедрала "Сейнт Пол".

За глезените кученца ще бъдат сервирани специално приготвени ястия, като ще получат и безплатно чихуачино - нещо като капучино за четириногите. Стопаните им пък ще могат да дегустират вкусни хапки, пасти и коктейли, докато са край любимците си, съобщи още в. "Метро", цитиран от БТА.

Инициативата за отварянето на новото кафене е в партньорство с марка продукти за кучешки грижи. Всяка чихуахуа ще получи от нея безплатно четка за разресване. Кувертите за новото кафене са на стойност 10 британски лири за стопаните на животните и 14 за посетителите без кучета. Това означава, че почитателите на тази порода, могат да отидат и да ѝ се порадват дори без да имат собствен Шаро.

Мнозина таят надеждата, че на откриването дори ще пристигне Парис Хилтън, тъй като е известно нейното увлечение по кучетата чихуахуа.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos