Ръководството на железопътна гара в Ливърпул назначи котарака Пол за завеждащ връзките с клиенти.

Бенгалският котарак, наречен на актьора Пол Нюман, си има дом, но се отбива на гарата "Саут паркуей" от малък и очарова пътници и служители. Сега той прекарва дните си главно там, сгушен на инвалидна количка до пероните. Затова получи и официална длъжност. Той е много подходящ за нея, защото всички, които го видят, се усмихват, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

"Той е много приятелски настроен и обича да му обръщат внимание. Понякога сяда на много неподходящо място, например в средата на чакалнята, но хората само спират, за да го погалят" - разказа заместник-началникът на гарата Алън Роу. - Ако вниманието му дойде в повече, отива в някое от многото си скривалища из гарата".

Снимка: Twitter

Домът на Пол е наблизо, но там има много котки и той не се разбира с тях. Първоначално стопаните му са се опитвали да го приберат, но без успех. Вече 10 години Пол предпочита да се мотае из гарата. Той е местна знаменитост и много хора идват специално за да го видят. Ако застане на пропускателния пункт, пътниците дори му показват билетите си.