Докато тайландската столица предпазливо отваря много ресторанти, затворени заради опасения от коронавируса, косматите служители на котешкото кафене Катърдей отново са на работа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Няколко десетки котки се настаняват из кафенето, нарушавайки обичайната си дрямка, за да получат прегръдка и потъркване по коремчето от човешките посетители.

Приятелски настроените животни предлагат на тайландците така необходимия контакт с външния свят, след като повечето от тях бяха изолирани по домовете си след въвеждането на ограничителните мерки заради пандемията.

"По-рано не можехме да излизаме никъде, което до известна степен ни стресира. Откакто имаме възможност да идваме тук и да се срещаме с котките, се чувстваме по-спокойни", споделя редовна посетителка, пристигнала веднага след като чула, че кафенето работи отново.

Подобно на редица други бизнеси, заведението спазва нови правила, целящи да ограничат разпространението на коронавируса. Преди да влязат в кафенето, клиентите трябва да премерят температурата си и да измият ръцете си, а докато са вътре през цялото време трябва да носят маски.

Собственичката на кафенето Ариса Лимпанавонгсанон отчита, че броят на клиентите, както местни, така и чуждестранни, съществено е намалял спрямо преди. Дамата разполага с 50 котки от няколко различни породи, които на "смени" пребивават в дома ѝ или в кафенето. Като допълнителна предпазна мярка писаните преминават през сухо къпане, четкане на козината и почистване на очите.