Потребителите на интернет може и да се забавляват при вида на котки с мустаци "а ла Хитлер", но се оказва, че придирчивите стопани недолюбват домашни любимци, приличащи на фашисткия диктатор.

Поредното свидетелство за човешката неприязън към т.нар. котки "Китлер" е черно-бял мъник, намерен изоставен в кутия в нидерландската столица Амстердам, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Котенцето, кръстено Долфе от спасителите си, има шарка под носа, която поразително напомня за характерния мустак на Адолф Хитлер.

Въпреки вида си на миниатюрен тиранин, Долфе бързо е спечелил сърцата на служителите в приюта и е привлякъл интереса на котколюбителите в социалните мрежи.

Служителите са публикували негови снимки, придружени от посланието:

"Толкова съм щастлив, че ме извадиха от кутията. Бях прегледан, получих храна и прегръдки и скоро ще отида в приемен дом. Това означава, че не можете да ме вземете, защото много хора вече ме поискаха. Има обаче други котенца и котешки майки, които чакат да бъдат осиновени".

Според осъвременената информация от приюта Долфе вече е намерил постоянен дом.

Случаят на изоставения котешки двойник на Хитлер не е първият по рода си. Миналата година в приют в Уелс, Великобритания, попадна писана с мустак "а ла Хитлер", която изглежда също не е успяла да спечели сърцата на придирчиви стопани.

"Допускаме, че тя е била изхвърлена от дома си, защото прилича на Хитлер. Явно тази специфична черта не е желана характеристика за котки", казва говорителката на местен приют Ники Оуен.