Да, отново е пролет и времето се затопля. Природата се събужда от зимния си сън, навън е зелено, красиво и всеки иска да прекара повече време навън. Включително домашните ни любимци.

Но топлото време събужда и паразитите....и те са гладни. Затова преди да се впуснете в дълги разходки с кучето си или да пуснете красивото си пухкаво коте на моравата, трябва да се погрижите за тяхното здраве и най-вече да им осигурите защита от хапещите кръвопийци.

Пазарът обаче е затрупан с различни противопаразитни средства и изборът наистина е труден.

Пипета или каишка?

За някои стопани този въпрос наистина звучи като "Да бъде или да не бъде?". Това са две от най-известните противопаразитни средства, но кое от тях е най-доброто за Вашия домашен любимец?

Отговорът със сигурност изисква по-задълбочен поглед върху всяко едно от тях.

Спот он формите за накапване или казано по-просто пипетите, като Аdvantix, съдържат инсектициди, които убиват бълхите, кърлежите и комарите. Съдържанието на пипетата се изсипва директно върху кожата на кучето, обичайно на 4 места по гърба - от раменете между лопатките до основата на опашката. Препаратът може да се използва и при кученца над 7-седмична възраст, като има репелентен ефект. Той предпазва от нова инвазия до 4 седмици след третиране. Освен това Аdvantix доказано не позволява на комарите да хапят в продължение на до 4 седмици, намалявайки риска от предаване на опасни заболявания на Вашето куче.

Или ако трябва да обобщим:

 • Лесно се прилага
 • Бързо се разпространява по цялата повърхност на кожата на Вашето куче
 • Препаратът не само убива комарите, бълхите и кърлежите, но и не позволява да ухапят домашния Ви любимец и да го разболеят
 • Доказано безопасен за кученца над 7-седмична възраст
 • Достъпна цена
 • Едномесечен срок на действие

Противопаразитните каишки, като Foresto, съдържат специална комбинация от материали, които позволяват безопасно, постепенно и контролирано освобождаване на активните съставки за период до 8 месеца. Така ще защитите своя домашен любимец (куче или коте) от нашествието на неприятните паразити. Тя има репелентен ефект срещу кърлежите, преди те да успеят да ухапят и впоследствие умират. Така предпазва от пренасяне на патогени, причиняващи заболявания в кръвния поток на домашните любимци.

Да обобщим:

 • Каишката предпазва по-дълго време
 • Тествана е за безопасност, включително случаите в които животното дъвче или поглъща цяла каишка
 • Може да се ползва за кученца над 7-седмична възраст и за котенца над 10-седмична възраст
 • Водоустойчива е. Благодарение на разпространението и натрупването на активните субстанции в липидния слой на кожата и козината на животното, водата не ги отмива
 • Разумна цена

И ако въпреки всичко се колебаете в избора си и продължавате да се чудите кое е най-сигурното средство, ще Ви отговорим така:

За да сте спокойни, най-добре е да осигурите двойна защита за домашния любимец, като комбинирате качествена каишка със спот-он форма.

А след това....след това е време за разходка!

*Рекламна публикация