Кокошките и петлите се превръщат в предпочитани домашни любимци за британците и вече един милион семейства са приютили подобни пернати, съобщи в. "Мейл он сънди".

Стигна се дотам, че пернатите са станали пет пъти по желани от традиционните хамстери, отглеждани в домашна обстановка. Поданиците на Нейно Величество започнали много да си падат по кудкудякащото царство и вече наричат бройлерите "пернатите кучета и котки". Тези животинки, чието място обикновено е в курника, когато са отглеждани вкъщи или в градината, се оказали много общителни, интелигентни и приятелски настроени към стопаните си.

Еспертите препоръчват обаче, преди да се сдобием с пухкаво жълто пиленце, добре да преценим дали имаме достатъчно място за отглеждането му. Според национално проучване на компанията "Чикън гард" пилетата, настанени в британските дворове, са нараснали от 200 хиляди през 2018 г. на милион и трийсет хиляди в наши дни. Отделно се осиновяват около 65 хиляди кокошки, които са престанали да снасят и вече не представляват интерес за производителите.

Психолози уверяват, че хората, които се сдобиват с тези пернати и изкарват известно време с тях, извличат ползи за душевното си здраве. А ако на човек му се занимава, може да постигне удивителни резултати при обучението им. По домашните бройлерчета си паднаха и някои знаменитости, сред които личат имената на Дженифър Анистън и Джулия Робъртс.