Ако трябва да бъдем честни, напоследък, на фона на трудната обстановка, в която се намира целия свят, всички имаме нужда от повече добри новини. И едва ли ще намерим по-безотказен начин, който да ни накара да се усмихнем, от няколко умилителни "кучешки истории".

Ето защо, благодарение на социалната мрежа, обиколихме земното кълбо, издирвайки снимки и видео клипове на четириноги, наслаждаващи се на времето със своите стопани, които прекарват времето си затворени с тях у дома, постоянно, по цял ден...

Първите, които привлякоха вниманието ни, бяха Кели и Крис Холърн от град Маккини, щата Тексас, които през миналия месец превърнаха празненството по случай 15-я рожден ден на кучето си в истинска фиеста, по подобие на традиционното за Америка тържество Quinceañera, в което рожденичката се чувства като истинска принцеса. За целта семейството направи венец от разноцветни изкуствени цветя, който постави на главата на своя домашен любимец, а синът им го разходи из улиците на квартала в специално декорирана за случая градинска количка с надпис "Честит 15-ти рожден ден!", за да могат съседите да станат съпричастни към празника.

"Това беше нашият проект днес!", написаха те към очарователните снимки, които споделиха във Фейсбук.

Междувременно в Грастен, Дания, минувачите край къщата на Ранвейг Бьорклид Левинсен искрено се забавляват с двата булдога Багарт и Уинстън, които обичат показват муцуните си през специално изрязана дупка в дървената ограда. Така главата им застава точно на мястото, на където трябва да стои лицето на краля, нарисуван върху външната страна на преградата.

Ретривърите на Карън и Марк Хюуетър - Бъди и Барли, също се превърнаха в истинска интернет сензация, носейки добро настроение и бира на жителите на Лонг Айлънд, Ню Йорк. Те се превърнаха в рекламни лица на Six Harbors Brewing Company.

Вижте още възхитителни кучета: